Dinamo Moskovan riveissä työsulun aikana pelannut Washington Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetshkin myönsi olleensa yllättynyt, kun NHL ja pelaajayhdistys NHLPA löysivät sovun uudesta työehtosopimuksesta.

Viikonloppuna tullut uutinen yllättikin venäläistähden. Hän ei uskonut, että sopu löytyisi vielä niin, että NHL:ssä pelattaisiin tällä kaudella.

– Rehellisesti sanottuna en uskonut siihen. Luulin, että pysyn Venäjällä koko loppukauden. Samaa voi kysyä ihan keneltä tahansa venäläiseltä NHL-pelaajalta ja he tulisivat sanomaan saman vastauksen, Ovetshkin kertoi Capitalsin verkkosivuilla.

Mennyt työsulku ja pelaaminen kotikaupungissa Moskovassa oli kuitenkin hieno kokemus venäläishyökkääjälle.

– Sain pelata kasvattajaseurassani vanhojen fanieni edessä. Sain nähdä sen, että miksi he voittivat mestaruuden viime vuoden ja sain pelata perheeni sekä ystävieni luona. Pystyin viettämään esimerkiksi uuden vuoden pitkästä aikaa Moskovassa, mikä oli hieno juttu, Ovetshkin kertasi.

Pelit KHL:ssä auttoivatkin tulevaa NHL-kautta varten.

– Ehdottomasti ne auttoivat minua, (Nicklas) Bäckströmiä ja kaikkia muita, jotka pelasivat työsulun aikana. KHL on tietenkin erilainen sarja, mutta pelaaminen siellä oli paljon parempi vaihtoehto kuin vain istua kotona tai että luistelisi vain yksin tai ettei tekisi mitään, Ovetshkin näki.

Katso ylhäältä galleriasta kuvia Ovetshkinin viime aikojen ja vuosien tapahtumista.