Tanskalainen tivoli tuli, näki ja hurmasi. Rauman Lukossa vielä ainakin hetken pelaava Frans Nielsen on ollut yksi syksyn nimiä Raumalla.

SuomiKiekko-sivusto tapasi NHL:ssä jo laadukkaana kahden suunnan sentterinä tunnetun tanskalaisen, joka kertoi oman pelin maistuneen Lukossa.

– Oma tekeminen tuntuu hyvältä tällä hetkellä, mutta myös joukkueena olemme viimeiset ottelut pelanneet vahvasti. Koko joukkue on saanut selvästi enemmän itseluottamusta, mikä alkaa näkyä kentällä, Nielsen pohti.

Lukko nappasi viikonloppuna kaksi tärkeää voittoa. Ensin kaatui Ässät Porissa, jonka jälkeen Pelicans Lahdessa. Lukko-hyökkääjä painotti kuuden pisteen merkitystä.

– Meillä oli varmasti koko kauden heikoin esitys vuoden ensimmäisessä pelissä TPS:ää vastaan. Joten siinä mielessä olemme saaneet tärkeitä suorituksia.

– Tärkeä tasonnosto koko ryhmältä. Pelasimme Porissa ehkä koko kauden parhaan pelimme ja myös nyt oli ehjä ja tasainen ottelu meiltä. Joten hyviä asioita, New York Islandersia edustava sentteri näki.

Tutka pyörii ja pisteitä napsuu

Tanskalainen on muodostanut alkukaudesta tappavan tehokkaan duon toisen juutin Mikkel Bödkerin kanssa.

Nielsen tarjoilee ja Bödker viimeistelee. Yhteistyö näyttää välillä jopa hämäävän helpolta.

– En ole pelannut koskaan aiemmin hänen kanssaan samassa ketjussa, vaikka olenkin tuntenut hänet pitkään. On ollut kyllä hienoa, peli on tuntunut hyvältä jo ensimmäisistä päivistä alkaen, Nielsen kehuu.

21 maalia jo tehnyt Bödker nousi jo liigan maalipörssin kärkeen. Tanskan ensimmäinen NHL-pelaaja Nielsen jakaa kunniaa maalinsylkijälle.

– Hän on huikea pelaaja, joten siinä omakin peli on tuntunut hyvältä. On ollut kyllä hienoa treenata ja pelata päivittäin hänen kanssaan.

SM-liiga valmistanut NHL:ää varten

Viimeiset viikot ja päivät kiekkomaailman suurin puheenaihe on ollut NHL:n mahdollinen alku. Nielsen kertoo saaneensa kuitenkin keskityttyä hyvin pelaamiseen.

– Sen takia me kuitenkin tänne tulimme – pelaamaan. Liiga antaa meille hyvät mahdollisuudet kehittää itseämme, joten olisi tyhmää olla käyttämättä sitä.

– Taso on ollut hyvä. Täällä pitää olla kokoajan hereillä, muuten jokainen joukkue saa sinut näyttämään vain tyhmältä tuolla kaukalossa, juutti jatkoi.

Suomalainen kiekko ja liigavauhti ei siinä mielessä ole tarjonnut vielä yllätyksiä rauhallisen tanskalaisen näkökulmasta.

– Kiekko on juuri sitä, mitä odotinkin. Intensiteetti on kova ja liigassa mennään vauhdikkaasti päästä päähän – peli on juuri sitä, miksi tänne tulimmekin.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Rauma