Tampa Bay Lightningin puolustaja Victor Hedman teki työsulun alkaessa rohkean päätöksen. Hän matkusti Kazakstaniin. Jälkikäteen reissu ei ollut mikään katastrofi. Se oli onnistunut.

Moskovan EHT-turnauksessa toinen Kiekkoministeri Ilari Isotalo jututti Hedmania, joka heitti naureskellen iloista juttua silloisesta seuratoveristaan Teemu Lassilasta ja kuinka hän veisi suomalaisvahdille nuuskaa maajoukkuetauon yhteydessä.

Hedman otti kokemuksen oikealla asenteella vastaan.

– Siellä on hyvin erilaista Pohjois-Amerikkaan verrattuna. Olen kuitenkin viihtynyt yllättävän hyvin ja pystynyt kehittämään omaa peliäni jopa enemmänkuin uskoinkaan, Hedman myönsi SuomiKiekko-sivustolle silloin.

Moni NHL-pelaaja suuntasi esimerkiksi Sveitsiin ja osa jäi AHL:ään. Hedman ei. Floridan +30 astetta vaihtuivat Kazakstanin Astanan -30 vastaavaan.

– Se on äärimmäisen iso muutos. Rakastan asua Tampassa, joten onhan siinä ollut totuttelemista. Näkee ainakin kaksi täysin erilaista maailmaa. Kazakstanissa on nimittäin niin kylmä, ettei se ole enää edes hauskaa, Hedman pohti hymy herkässä.

Nyt jälkikäteen reissu oli kuitenkin antoisa.

Eteenpäin pelaajana

26 ottelua KHL:ssä tuottivat 20 (1+19) tehopistettä, mutta niiden lisäksi Hedman pystyi kehittämään pelissään juuri niitä osa-alueita, missä hän haluaa palavasti eteenpäin.

– Se oli hyvä kokemus, hän myönsikin Tampa Bayn verkkosivuilla.

– Olen entistä itsevarmempi kiekon kanssa ja KHL-reissu antoi paljon peliini lisää esimerkiksi pelattuani paljon ylivoimaa, Hedman analysoi.

Isokokoinen puolustaja pystyi kehittämään kiekotonta peliään isoin harppauksin Kazakstanin vierailun aikana. Tilanteiden tunnistus sai paljon lisäpontta isomman kaukalon puolella.

Samalla Hedman pysyi hyvässä kunnossa ja pelivireessä, kun syksyn aikana tilille kertyi KHL-ottelut ja maajoukkuepelit huomioiden noin 30 kamppailua.

– Haluan nyt olla se, joka tekee eron joukkueeni hyväksi kaukalossa. Haluan pystyä tekemään paljon asioita hyökkäyspäässä, mutta samalla pelata vahvaa puolustuspeliä ja peittää laukauksia ja niin edelleen, Hedman sanoo päättäväisenä.

Hyvä reissuhan se siis oli.

Ilari Savonen (@ilarisavonen)