Kuluneella viikolla ensimmäiset ottelunsa Lukossa pelannut Jerry Ahtola on sopeutunut hyvin uuteen ympäristöön.

SuomiKiekko-sivusto tapasi kolmessa ottelussa tehot 2+1 iskeneen laiturin. Vire alkaa löytyä hyökkääjän mukaan uudessa osoitteessa.

– Kolmas peli meidän ketjulla nyt putkeen. Ihan hyvin on alkanut jo löytymään. Alku oli tietenkin vaikea, kun pelikuviot olivat vieraat ja uusia äijiä oli ympärillä.

Laituri löysi itsensä Josef Strakan ja Kimmo Koskenkorvan laidalta. Tapparassa alkukauden pelannut Ahtola jakoi kehuja uudelle vitjalleen.

– Nyt rupeaa löytymään. Josef on hemmetin taitava sentteri ja löytää kyllä syötöillään hyvin. ”Kossu” puolestaan painaa hommia toisessa laidassa – todella luisteluvoimainen jätkä. Siinä on kyllä aihiota hyvään kenttään.

RD houkutteli Raumalle

Lukon pääkäskijä Risto Dufvalla oli Ahtolan mukaan suuri merkitys, kun vaikea syksy Tampereella sai jäädä taakse. Joukkueeseen sopeutuminen on ollut sen suhteen mutkatonta.

– Kyllähän se helpottaa. Risto tiesi, mitä saa. Ja itse tunsin hänet. Risto sai jo viime kaudella revittyä itsestäni hyvin irti, joten odotin kyllä innolla tänne pääsyäni. Sillä oli iso vaikutus tänne tulossa, Ahtola paljasti.

RD:n kiekko ei olekaan muuttanut juuri olomuotoaan sitten entisistä ajoista.

– Se on yksinkertaista ja työteliästä kiekkoa. Olen itse kyllä tykännyt, siinä pääsee pelaamaan paljon luonteen kanssa ja vaistoilla. Ei tarvitse turhaan miettiä, että nyt pitää olla tuolla ja nyt täällä.

Järkeä johtoasemassa pelaamiseen

Lukko menetti viikonlopun aikana kolmesti kahden maalin johtoaseman TPS:ää vastaan. Ahtola nostikin sen viikonlopun suurimmaksi kehityskohteeksi.

– Kahdessa pelissä tehtiin kymmenen ja päästettiin yhdeksän, aika ailahtelevaa oli. Tuntuu, että tietty tylyys puuttui otteista nyt.

– Johtoasemassa passivoidutaan turhaan. Pitäisi pystyä painamaan silloinkin paine paremmin vastustajan päätyyn. Ei se kaveri kuitenkaan sieltä niitä maaleja tee.

Henkilökohtaisesti kamppailut kuitenkin maistuivat. Ennen kaikkea maalit lämmittivät laituria.

– Hyvä, että sai onnistumisia pitkästä aikaa. Kyllä se on hienoa tehdä maaleja – ei siitä pääse mihinkään, Ahtola kertaili.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Turku