Pikkuleijonien mukana nuorten MM-kisoissa Venäjän Ufassa ollut KalPan laitahyökkääjä Artturi Lehkonen lähtee päättäväisesti kohti kevään seurajoukkueen haasteita.

Venäjällä kisat menivät Suomen osalta penkin alle, sillä kohtaloksi tuli karsintasarjaan joutuminen. Sieltä Nuoret Leijonat selvisivät kunnialla läpi, mutta silti turnauksen arvosana meni heikommalle puolelle.

Omaan suorittamiseen Lehkonen ei ollut tyytyväinen.

– En tehnyt tarpeeksi maaleja, niin emme päässeet jatkoon, 17-vuotias hyökkääjä veti oman suorituksensa yhteen SuomiKiekko-sivustolle.

Silti kisat Venäjällä olivat ainutlaatuinen kokemus.

– Ei niitä 20-vuotiaiden kisoja pääse kovin moni kokemaan. Kyllä niistä pitää nauttia, vaikka mitä tapahtuisi.

Näytettävää KalPan puolella

Lehkonen palasi KalPan paidassa SM-liigan tapahtumiin torstaina, kun kuopiolaisjoukkue kävi nappaamassa hienon vierasvoiton HIFK:lta. 6-3 KalPalle päättynyt ottelu olikin hyvä osoitus joukkueen iskukyvystä.

– Tietenkin ollaan tyytyväisiä siihen, että saatiin kuusi maalia vastustajan verkkoon. Nyt kun minäkin palasin kokoonpanoon, niin saatiin voitto. Jätkät vähän vitsailivat siitä, Lehkonen hymyili.

Nuorten kisojen jälkeen Lehkosella on jälleen näytettävää SM-liigan puolella. Ykkös- tai kakkosketjun pelipaikat pitää ansaita.

– Totta kai. Siinä on omat haasteet, kun meillä on niin saamarin hyvä jengi. Pitää näyttää pystyvänsä pelaamaan voittavaa kiekkoa tässä joukkueessa, 23 pistettä tällä kaudella tehnyt Lehkonen sanoi päättäväisesti.

Muuten KalPalla on pullat hyvin uunissa. Peli kulkee tällä hetkellä.

– Pitää vain jatkaa tästä samalla tavalla, että saadaan pisteitä jatkossakin yhtä hyvällä tahdilla.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Helsinki