Alkukaudestaan omaa peliään välillä pahastikin vielä hakenut Jere Myllyniemi on alkanut löytää kadoksissa ollutta virettään.

Tausta parantuneille otteille löytyy nopeasti. TUTOon ja Mestikseen joulukuun alussa tehty kolmen pelin laina tuli makeaan paikkaan.

Täksi kaudeksi Lahteen sopimuksen tehnyt vahti kiittelikin SuomiKiekko-sivustolle tuota jaksoa oman vireen löytämisessä.

– Se oli hyvä reissu, siellä pääsi pelaamaan. Ja siitä se on jatkunut, hyvä tatsi on pysynyt kokoajan. Ne on kuitenkin ne pelit, jotka kehittävät ja vievät eteenpäin, Myllyniemi kehui.

Myllyniemi myönsi oman vireensä olevan tällä hetkellä huomattavasti paremmalla tasolla kuin alkusyksystä. Peli maistuu ja se näkyy myös katsomon puolelle.

– Kyllä varmasti. Silloin kun tulee tappioita, kaikilla on varaa parantaa. Itsekään ei pystynyt auttamaan joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt on ollut hyvää taistelua.

Myös alakerran peli parantunut

Myös joukkueen puolustuspelaaminen on ottanut selkeitä askeleita sitten alkukaudesta. Jos Myllyniemi jäi vielä syksyn peleissä usein yksin, on viime aikoina yhteistyö pakkien kanssa löytynyt aivan eri tavalla.

– Ollaan parannettu kyllä joukkueenakin paljon peliä. Alkukauteen nähden on ollut kyllä huima parannus.

– Pitkä kausi, joten joukkueen pitääkin pystyä parantamaan. Harmi, että meni näin viime tippaan, kun vasta jouluna saatiin peli kulkemaan. Mutta sitä se on, pitää kasvaa yhdessä, Myllyniemi filosofoi.

Heikot otteet tarkoittavat sitä, ettei joukkueella on enää oljenkorsia käytössä. Tämän koko lahtelaisryhmä tiedostaa.

– Ei taaksepäin auta katsoa. Nämä ovat kaikki meille tärkeitä pelejä ja jokainen ottelu pitää nyt voittaa, Pelicans-vahti päätti.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Turku