NHL:ssä show käyntiin – ”Tässäkö dominaattorit ja suurimmat ennakkosuosikit kauteen?”

Kiekkoministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo pohtivat väittelyssä tai pidemminkin keskustelussa alkavan suurimmat voimasuhde kysymykset läpi.

– Ketkä joukkueet ovat ennakkosuosikkeja kauteen?
– Ketkä taas loistavat yksilöiden puolella?
– Onko Jokereissakin syksyllä pelannut Erik Karlsson jälleen Norris-voittaja?
– Ja onko Jevgeni Malkin The kuningas?

Ilari Savonen: NHL-kausi alkaa ja nyt työsulkusepotukset voi jättää taakse. Täräytetään heti kissa pöydälle.

Nimeäpä Rauman veli molempien konferenssien voittajat näin alkuun?

Ilari Isotalo: Kyllähän tätä onkin jo odotettu, tulevaa NHL:n alkua. Nyt päästiin taas liigan kimppuun, jossa 30 parasta joukkuetta taistelee kiivaasti samoista sijoista. Sellainen kutina on kuitenkin, että New York Rangers on idässä kovilla. Lännessä runkosarjassa uskon tiiviisti pelaavan St. Louis Blues olevan kärkikahinoissa mukana.

Mites on, mitkä joukkueet näyttävät kauden kynnyksellä erityisen vahvoilta?

Savonen: Pitikin antaa sun vastata ensin. Tuossahan ne suosikit ovat. Rangersilla on äärimmäisen vahva nippu kasassa, joka on oikeastaan vielä vahvistunut kesän aikana. Nuori, mutta äärimmäisen leveällä materiaalilla varustettu St. Louis Blues nousee omissa papereissani lännen kuninkaaksi. Idässä Penguins haastaa kovasti ja lännessä taas Kings on tiukasti kisassa mukana. Näinhän se menee.

Mennään yksilöiden puolelle. Löytyykö Rangersin puolelta jälleen NHL:n paras maalivahti?

Isotalo: Vaikka alkukauden pelaamattomuus näkyykin jossain, on Henrik Lundqvist lähtökohtaisesti NHL:n paras maalivahti tällä hetkellä. Ruotsalainen on Rangersin tiukan puolustuksen kasvot ja ilmentyvä tällä hetkellä.

Kuka haastaa molareiden osalta ensi kaudella ”King Henrikin” Vezina-kisassa?

Savonen: Tavallaan isojen nimien takaa on hyvä nostaa esille esimerkiksi Phoenixin Mike Smith sekä St. Louis Bluesin tasainen kaksikko Jaroslav Halak ja Brian Elliott. En näe mitään syytä, mikseivät nämä kaverit pelaisi vahvaa kautta myös nyt. Sama pätee Kingsin Jonathan Quickiin, joka on ehdottomasti liigan parhaita veskareita.

Ottawa Senatorsin ruotsalaistähti Erik Karlsson dominoi viime kaudella NHL:n puolustajien pistepörssiä ja voitti Norris-trophyn. Onko hän jälleen pakkien kuningas vai kuka voisi nousta isoon valokeilaan nyt?

Isotalo: Karlsson on varsinkin hyökkäyspäähän varmasti liigan huippuja – jälleen kerran. On mielenkiintoista nähdä, miten nuoret puolustajat, Michael Del Zotto esimerkkinä, jatkavat kehitystään. Onko esimerkiksi Jets-lupaus Jacob Trouba valmis jo NHL:n vauhtiin?

Otetaan hyökkääjät käsittelyyn. Onko Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin tällä hetkellä se The maailman paras? Vai kenet nostat ennakkosuosikiksi pistepörssin voittoon?

Savonen: Kyllä Malkin ja saman seuran Sidney Crosby ovat vahvoja ehdokkaita pistepörssin kärkeen. Malkin on ollut huimassa vireessä KHL:n puolella ja Crosby on saanut harjoitella täysin terveenä. Kuulostaa siis vastustajien kannalta pahalta. Samalla toki katseet kannattaa kääntää Rangersin Marian Gaborikin, Brad Richardsin ja Rick Nashin muodostamaan kolmikkoon. Nuo veljet pistävät muutaman häkin kauden aikana, se on varma.

Käydään vielä nopeasti joukkueiden puolella. Kausi on nyt selvästi normaalia lyhyempi. Minkä tai keiden joukkueiden uskot pelaavan alle tasonsa ja jäävän kauas tavoitteistaan?

Isotalo: Lyhyt runkosarja tarkoittaa sitä, ettei kenelläkään ole varaa aloittaa kautta niin sanotusti puolivaloilla ja hiljalleen peliään parantaen. Esimerkiksi Carolina Hurricanesin tilanne on todella vaikea. Kuinka nopeasti hyökkäys löytää yhteisen sävelen ja missä kunnossa herra Aleksandr Semin on? Joukkueen ympärillä on paljon kysymysmerkkejä ilmassa.

Mille joukkueille Savonen povaa vaikeaa kautta?

Savonen: Idässä en oikein usko Devilsin mahdollisuuksiin kovassa divisioonassa. Detroitilla peräpää puolestaan heikentyi pahasti Nicklas Lidströmin lopetettua. Siellä on uhkakuvia. Columbukselta taas puuttuu yksinkertaisesti maalintekijöitä. Siellä ollaan lähellä ensi kesän varaustilaisuuden ykköspickin saamista.

Ilari Savonen, Ilari Isotalo


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.