Lauantaina Raumalla nähtiin melkoinen väsytystaistelu, kun Lukko ja HIFK iskivät yhteen. Tiukka vääntö ratkesi vasta voittomaalikilpailussa, missä HIFK oli 22 laukojan jälkeen parempi.

Lukko-miehistön vanhin pelaaja Tommi Kovanen harmitteli pelin jälkeen illan kamppailua.

– Päällimmäisenä jäi tunne, ettei päästy tänään kyllä aivan parhaaseemme kentällä. Meillä on ollut aika raskas viikko, mikä ehkä näkyi jäällä, Kovanen pohti SuomiKiekko-sivustolle.

– HIFK:lla on aika erikoinen pelityyli – he rikkovat tempoa aikalailla. Me tiedettiin se, mutta jotenkin ei saatu tänään flow’ta päälle, vaan jäätiin siihen keskialueen sumppuun. Ei saatu tänään kunnolla neljän ketjun rallia käyntiin.

500 ottelua täyteen

Illan haaste oli Lukon näkökulmasta vaikea. HIFK iski Raumalla vastaiskuista nopeasti.

– Sekin oli aika erikoista tänään. Puolet vaihdoista seistiin keskialueella ja loput puolet pyörittiin omissa. Ei saatu oikein kunnolla rytmiä siihen.

500. ottelua SM-liigassa lauantaina pelannut puolustaja kukitettiin ennen ottelua, mutta sen suurempi merkkipaalu ei Kovaselle ollut.

– Onhan se hieno, että on paljon ehtinyt jo pelaamaan. Toivottavasti vielä on paljon pelejä edessä, Kovanen pohti.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Rauma

Lue Kovasen mietteitä alkukaudesta ja joukkueen tiivistymisestä tanskalaisten jälkeen sunnuntaina SuomiKiekko-sivustolta.