Lukko ilmoitti vahvistaneen rivejään, kun seura kertoi solmineensa loppukauden sopimuksen slovakialaisen puolustajan Milan Jurcinan kanssa.

– Jurcina on kovan karriäärin omaava pelaaja, jonka muistan hyvin Vancouverin olympialaisista, aikamoinen kolossi miehekseen. Kun nimi tuli esille, oli heti selvä, että juuri hänet me tähän kohtaan haluamme, Lukon päävalmentaja Risto Dufva kertoi seuran tiedotteessa.

193-senttinen ja 114-kiloinen puolustajajärkäle on pelannut NHL-liigassa kaikkiaan 430 ottelua. Bostonin lisäksi hän on edustanut Washingtonia, Columbusta ja New York Islandersia.

– Tässä tilanteessa pitää tehdä kaikki mahdollinen joukkueen ryhmädynamiikkaprosessin eteen. Jurcina on juuri se pelaaja, joka pystyy tekemään Lukosta jengin. Mies on toiminut NHL-seura New York Islandersin varakapteenina, joten mentaalipuolenkin pitäisi olla kunnossa, Dufva lisäsi.

Tämä kausi on ollut slovakille vaikea. Chomutov Piratia pelannut Tshekeissä edustanut pakki ehti pelata 22 ottelua tehoin 0+2. Tehotilaston näyttäessä lukua -10.

29-vuotias Jurcina saapuu Suomeen torstaina ja Lukon pelipaidan hän pukee päälleen ensimmäisen kerran lauantain ottelussa JYP:iä vastaan.