NHL:n kovapalkkaisimpiin pelaajiin lukeutuva Ilja Kovaltshuk saattaa olla yksi pelaaja, jota houkutellaan jäämään isolla rahalla KHL:ään.

Käryä on ilmassa, sillä Kovaltshuk on harvoja työsulkupelaajia, joka esiintyy vielä tänään tiistaina KHL:ssä. Siinä missä muut ovat lentäneet NHL:ään, Kovaltshuk edustaa Pietarin SKA:ta, joka kohtaa Kazanissa Ak Barsin.

Venäläisen Sport Ekpsressin mukaan Kovaltshukin tilanne NHL-paluun suhteen on kaikkea muuta kuin varma, sillä New Jerseyn tähtipelaaja ei tiedä tarkkaan tulevan NHL-työehtosopimuksen sisältöä, eikä etenkään sitä miten se vaikuttaa hänen mammuttipalkkaansa. Kovaltshuk solmi pari sesonkia sitten peräti 15 vuoden NHL-sopimuksen, jonka arvo on 100 miljoonaa dollaria.

TSN:n kiekkoasiantuntija Bob McKenzie twiittaa huhuista, joiden mukaan KHL-seurat olisivat tarjoamassa ”houkuttimia”, joilla yritetään saada venäläistähdet jäämään KHL:ään. McKenzie puhuu yhdestä tai kahdesta venäläispelaajasta, jotka eivät olisi palaamassa rapakon taakse – toinen voi viittaa hyvinkin Kovaltshukiin.

Kovaltshuk vihjasi jo aiemmin mahdollisuudesta jäädä Venäjälle.

– Katsotaan. Aika näyttää. Periaatteessa en sulje pois KHL:ään jäämistä, jos palkkaani vähennetään. En ylipäätään ymmärrä, miksi näitä sopimuksia on allekirjoitettu? Sopimuksia on kunnioitettava ja tämä on erittäin periaatteellinen kysymys, Kovaltshuk sanoi lokakuussa (uutinen).