Jääkiekon nuorten MM-kisojen ensimmäisessä välierässä kohtaavat Kanada ja USA. Rakkaat kiistakumppanit selvittelevät välejään kello 11 alkavassa ottelussa.

Kanada eteni suoraan mitalipeleihin voittamalla alkulohko B:n puhtaalla pelillä. Se voitti kaikki neljä otteluaan maalierolla 21-8.

USA pelasi keskiviikkona puolivälierissä Tshekkiä vastaan. Ottelu oli yhdysvaltalaisille lähinnä maalintekoharjoitus, sillä jenkit nuijivat tshekit jäänrakoon peräti 7-0.

Kanada ja USA kohtasivat toisensa jo alkusarjassa, jolloin vaahterapaidat voittivat niukasti maalein 2-1.

Ottelussa nähdään mielenkiintoisia taistelupareja. Kanadan nimekkäin pelaaja ja kisojen pistepörssin kärkimies Ryan Nugent-Hopkins kuritti tähtipaitoja edellisessä pelissä yhdellä osumalla. Hyökkääjä on summannut yhteensä tehot 3+8.

Vastaavasti jenkkien tehokkain on tähän mennessä ollut puolustaja Jacob Trouba. Winnipeg Jetsin viime kesän ykkösvaraus on nakuttanut pisteet 4+4, joilla irtoaa pistepörssin kolmostila Nugent-Hopkinsin ja Markus Granlundin jälkeen.

Jenkkivahti John Gibsonin torjuntaprosentti viiden pelin jälkeen on komea 95,04. Kanadalaisten Malcom Subbanin lukema on tasan kaksi prosenttiyksikköä heikompi, mutta edellisessä taistossa Subban torjui Kanadalle voiton.

Toisessa välierässä kohtaavat Ruotsi ja Venäjä. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 15.