Lauantain Kärppien ja KalPan välisessä kamppailussa nähtiin historian havinaa, kun KalPan omistajan ja kapteenin Sami Kapasen poika Kasperi Kapanen iski uransa avausmaalin.

Samalla Kasperista tuli tiettävästi ensimmäinen pelaaja, joka on iskenyt uransa avausmaalin rankkarista.

– Tietenkin oli hienoa saada se ensimmäinen. Ollut hyviä paikkoja näissä neljässä pelissä, mitkä olen pelannut. Varsinkin tässä pelissä tuntui pelaaminen erittäin hyvälle, hymyilevä nuori hyökkääjä tuumasi SuomiKiekko-sivustolle.

Ratkaisulle tuli kehuja perheen sisältä.

– Maalintekijä, isä Sami sanoi iloiten poikansa kylmäpäisestä suorituksesta.

– Hänellä oli uskomaton draivi päällä. Oli maalipaikkoja ja meinasi kiekko jo aiemmin pomppia sisään. Oli hienoa, että hän sai tuosta maalista ihan konkreettisen palkinnon omasta työstään ja peräänantamattomuudestaan. Antoi meille vielä mahdollisuuden tulla tasoihinkin, joukkueen kapteeni jatkoi.

Päättäväisesti sisään

Nuorempi Kapanen toi KalPan maalin päähän seitsemän minuuttia ennen pelin loppua. Napakalla rannelaukauksellaan yrityksensä sisään upottaneella 16-vuotiaalla laiturilla oli selvänä se, millainen ratkaisu tulisi olemaan.

– Katsoin vähän vielä, että miten maalivahti pelaa. Sitten kun se pelasi juuri niin kuin luulin, niin päätin tehdä sen, mitä ajattelin jo aiemmin.

Vinkkejä ei tarvinnut paljoa kysellä.

– Ei paljoa kysele ja eiköhän sillä ole paremmat rankkarit ainakin kuin minulla, niin turha kysellä huonommiltaan, Sami Kapanen naureskeli.

– Sanoivat vaan, että tee maali, niin tein vain parhaani, Kasperi kertasi.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Oulu

Lisää Kasperi Kapasen mietteitä liigapeleistä ja tulevaisuudesta myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.