Sarjakakkoseksi tipahtanut Kärpät joutui tyytymään tappioon lauantaina, kun TPS kävi varastamassa pisteet Raksilasta lukemien oltua 4-1 turkulaisjoukkueen hyväksi.

Kovasti päälle painanut oululaisjoukkue ei saanut kiekkoa lähes millään ohi vahvasti pelanneen TPS-vahdin Atte Engrenin.

– Meillä oli tosi hyviä omia hetkiä ja varsinkin toinen erä oli aivan meidän hallintaa. Aika huonosti vain käytimme maalipaikat hyväksi, Kärppien nuori sentteri Miikka Salomäki kertasi SuomiKiekko-sivustolle.

– Tietenkin vastustaja puolusti tiiviisti ja sumputti hyvin maalinedustaa. Maalivahtikin oli hyvä, mutta kyllä meidän silti pitäisi pystyä tekemään maaleja paremmin, Salomäki jatkoi.

19-vuotias hyökkääjä nostettiin ensimmäisen erän jälkeen oululaisjoukkueen ykkösketjuun NHL-apu Kyle Turrisin tilalle. Lisääntynyt vastuu oli osoitus myös hyvistä suorituksista.

– Osittain se oli herättelyä huonomman erän jälkeen, mutta totta kai myös osoitus siitä, että on tehnyt asioita hyvin, kun sinne nostetaan, Salomäki näki.

Pienten loukkaantumisten jälkeen Salomäen oma peli on mennyt hänen mukaansa hyvään suuntaan.

– Viime aikoina on ollut parempaa mitä aikaisemmin. Tarkoitus olisi vielä parantaa ja matkaa on jäljellä.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Oulu