Valmentajanvaihdoksen jälkeen peliään koko ajan eteenpäin saaneen TPS:n kapteeni Ville Vahalahti on tyytyväinen joukkueen tämän hetken suuntaan, vaikka eteen on tullut haasteita pelaajarintamalla.

Joukkue menetti vastaikää NHL-hyökkääjäavut Mikko Koivun ja Lauri Korpikosken, jotka lähtivät verotussyistä Pohjois-Amerikkaan. Nyt muun joukkueen on nostettava tasoaan.

– Tuommoiset jutut yleensä vielä tiivistävät joukkuetta ja porukka taistelee entistä kovemmin. Totta kai he ovat sen tason pelaajia, että mikä tahansa joukkue maailmassa kaipasi heitä, Vahalahti pohtii SuomiKiekko-sivustolle.

– Nyt kun he eivät ole täällä, niin jokaisen pitää ottaa askel ylöspäin. Jos se onnistuu, niin siitä tulee aika paljon vahvuutta joukkueeseen lisää, 35-vuotias hyökkääjä uskoo.

Tarvittavia lisäpisteitä

Alkukauden aikana niin TPS:llä kuin Vahalahdella peli on yskähdellyt. Lauantain voitto-ottelussa Kärppiä vastaan maalinteossa kunnostautuneelle Vahalahdelle onnistuminen antaa itseluottamusta ja virtaa jatkoa ajatellen.

– Joukkue on varmasti kaivannut paljon myös minunkin maaleja. Jos niitä olisi tullut enemmän, niin pelejä olisi saattanut kääntyä myös enemmän meille.

– Meillä on ollut hirveän tiukkoja pelejä viime aikoina. Hyvin tiivisti on pelattu, mutta ei olla saatu tarvittavasti pisteitä. Moni peli on mennyt jatkoajallekin, mutta sieltäkään niitä lisäpisteitä ei ole tullut, Vahalahti kertailee.

Uuden valmennusjohdon ja päävalmentajan Juha Pajuojan johdolla peli on kehittynyt selvästi Vahalahden mielestä.

– Koko ajan mennään pikku askeleita eteenpäin. Tietenkin kun tulee näitä onnistumisia ja otetaan esimerkiksi kovakuntoisesta joukkueesta vierasvoitto, niin tietenkin se tuo lisää uskoa tekemiseen.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Oulu