Sarjataulukon alapäästä nousua tekevä TPS nappasi arvokkaita pisteitä mukaansa Oulusta, kun joukkue onnistui lauantaina päihittämään Kärpät lukemin 4-1.

Turkulaisjoukkue pysyi hyvin kiinni illan käsikirjoituksessaan.

– Saimme otteluun tosi hyvän lähdön ja ensimmäisessä erässä olisimme voineet tehdä enemmänkin kuin kaksi maalia. Kaveri petrasi, mutta pystyimme hyvin eliminoimaan heidän paikat, kertasi joukkueen kapteeni Ville Vahalahti SuomiKiekko-sivustolle.

TPS puolusti tiiviisti, hyökkäsi suoraviivaisesti ja samalla kun maalivahtipeli toimi, oli kasassa erittäin onnistunut vieraspeli. Sen allekirjoitti myös Vahalahti itse.

– Vielä kun noita kolmen pisteen vierasvoittoja ei ole hirveästi tullut. Tosi hyvä peli meiltä kyllä ja tietenkin ollaan tyytyväisiä siihen. Aina löytyy parannettavaa, mutta tästä on hyvä jatkaa seuraavaan peliin. Pidetään tuommoinen meininki yllä mikä meillä oli nyt, niin hyvä tulee.

35-vuotias hyökkääjä oli itse voiton yhtenä kulmakivenä 1+1-tehoilla. Omassa osumassaan hän pääsi ohjaamaan Tero Koskirannan pölyjen putsailun jälkeen ampuman vedon verkonperukoille.

Pelin jälkeen osuman syntyä oli mukava käydä läpi humoristisella sävyllä.

– Koskiranta sanoi, että tarkoituksella harhautteli siniviivalla. Sen voi jokainen jälkikäteen katsoa, että mitä siinä oikeasti tapahtui.

– Löysi kuitenkin minut maalilta ja sain mailan väliin. Se ei mennyt edes ensin sisään, vaan osui ristikkoon, mutta siitä sitten kimposi maaliviivan yli, hyökkääjä kertasi näyttävästi tullutta kauden kolmatta osumaansa.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Oulu

Lisää Vahalahden mietteitä TPS:n nykymenosta luvassa sunnuntaina päivällä.