Viisi vuotta Pohjois-Amerikassa – 125 AHL-ottelua ja 176 NHL-ottelua. Sami Lepistö teki viime kauden päätteeksi ison päätöksen, kun Atlantin takaiset pienet kaukalot saivat jäädä.

Puolustaja vaihtoi osoitteekseen Venäjän ja Jaroslavlin. Lepistö kertoi SuomiKiekko-sivustolle alun uudessa paikassa vaatineen aikansa totutteluun.

– Olihan siinä kyllä jonkin verran sopeutumista, ja osittain myös vieläkin on. Peli on kuitenkin niin erilaista, mitä on pelannut viimeiset vuodet. Hiljalleen pelitapaan ja elämäntyyliin alkaa kuitenkin jo tottua, Lepistö pohti.

Lepistön alkukausi on ollut vaikea. Suomalainen on pelannut 24 ottelua ja joutunut katsomaan myös osan peleistä kokoonpanon ulkopuolelta.

– On ollut vähän kaikennäköistä. Välillä on mennyt hyvin ja välillä taas ollut vähän vaikeampaa. Nyt on kuitenkin peli tuntunut ainakin nousujohdanteiselta, mikä on hyvä juttu.

Ainutlaatuinen paikka pelata

Jaroslavl Lokomotiv on jo lähihistoriansa takia ainutlaatuinen ympäristö pelata. Reilun vuoden takainen lentoturma ei ole unohtunut.

– Sen huomaa, mitä on tapahtunut. Se tuodaan kuitenkin melko positiivisesti esille, se ei ole liikaa jokapäiväisessä tekemisessä mukana. Ennen joka peliä soi kello, mikä on itsessään aika tunteellinen juttu.

Uudelleenrakentamisesta innoissaan oleva suomalainen kehui kuitenkin tunnelmaa kaupungissa.

– Meidät on otettu äärimmäisen hyvin vastaan. Siellä on hyvä meininki. Halli on joka pelissä loppuunmyyty ja ihmiset tuntuvat olevan aidon onnellisia, että kaupungissa on taas joukkue pääsarjassa, Lepistö päätti.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo)