Kaksi ottelua ja kaksi tappiota. Ruotsin kenraaliharjoitus U20-kisoja silmällä pitäen ei ollut varmasti odotetunlainen.

Yksi maan lupaavimpien puolustajien joukkoon kuuluva Hampus Lindholm harmitteli tappioita, mutta näki turnauksessa myös paljon hyvää.

– Emme ole nähneet vielä parasta peliämme – läheskään. Parannamme vielä. Otteluissa oli kuitenkin myös paljon hyviä pieniä osa-alueita, joista meidän tulee ottaa kiinni tuleviin koitoksiin. Lindholm kertasi SuomiKiekko-sivustolle.

Anaheim Ducksin ykköskierroksen varaus kertoi pelien olevan silti tärkeä välietappi matkalla kohti Ufaa ja itse kisoja.

– Nämä harjoituspelit ovat siinä todella hyviä. Jokainen tutustuu toisiinsa kentällä ja samalla pystymme parantamaan joukkuepeliämme askel askeleelta.

Amerikasta järkeä pelaamiseen

Kulunut kausi on ollut Lindholmille nuoren miehen ensimmäinen rapakon takana. Vaikean alun jälkeen reissulta on tarttunut paljon oppia jo lyhyessä ajassa.

– Pari vuotta sitten yritin väkisin luoda maalipaikkoja ja saada unelmasyöttöjä. Nyt osaan pelata myös varmemmin – välillä on vain hyvä antaa se helppo syöttö tai purkaa kokonaan laidan kautta.

Myös kehityskohteet ovat selvät.

– Pelaamiseni kaipaa vielä tasaisuutta. Välillä tulee todella hyviä pelejä. Ja välillä taas todella huonoja.

Ruotsi pelaa Ufassa samassa lohkossa Suomen kanssa. Lindholm kertoi selvät sävelet, jolla puolustaja haluaa olla itse auttamatta joukkuetta voittoon Suomea ja muita kilpakumppaneita vastaan.

– Haluan olla varma omassa päässä ja nopea hyökkäyspäässä. Antaa sen nopean avaussyötön ja siten tukea joukkuetta molemmissa päissä kenttää.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Helsinki