Lukon alakerrassa luutivaan Matt Generoukseen kulminoituu hyvin pitkälti koko raumalaisryhmän alkukausi.

Alkusyksystä Risto Dufvan uuden pelitavan kanssa täysin hukassa ollut jenkki on hiljalleen parantanut otteitaan kaukalossa.

Philip Larsenin vierelle luutiva peruspuolustaja onkin noussut NHL-avun vierellä aivan uudelle tasolle. Jos Generous veti kauden kuusi ensimmäistä peliään tehotilaston lukemilla -6, on viime peleissä lukema ollut kirkkaasti plussalla.

– Oma pelini on tuntunut paremmalta ja paremmalta, mitä pidemmälle kausi on edennyt. Alkukaudesta peli tuntuu tällä hetkellä tasaisemmalta ja olo luontevammalta, joten hyvin on mennyt, jenkki myönsi SuomiKiekko-sivustolle.

Työsulkupakolaisten vierellä helppo pelata

Generouksen parantuneille otteille löytyy myös looginen selitys. Isokokoinen puolustaja on pelannut suuren osan viime peleistä tanskalaisten NHL-apujen kanssa.

Pakkipari Larsen saa jenkin pyyteettömät kehut.

– Hänon todella taitava pelaaja varsinkin hyökkäyspäässä, joten meillä on selkeä työjako alakerrassa.

Kun vierellä on kiekollisesti liigan taitavimpia kavereita, voikin Generous keskittyä oman tonttinsa hoitoon rauhassa.

– Yritän tukea häntä mahdollisimman paljon ja pitää omasta maalista huolta, kun hän tekee tuhojaan myös hyökkäyspäähän.

NHL-avuilta myös NHL-tason lahjat

Generouksella on menossa toinen kausi Suomessa. Fyysinen pakki kertoo tämän syksyn olleen tärkeä myös oman pelin kehityksen kannalta.

– Jäällä olo tuntuu jo nyt paljon luonnollisemmalta, kun tietää hieman maan tapoja ja suomalaista tapaa pelata kiekkoa. Sitä kautta omakin peli on kehittynyt ainakin viime kaudesta.

Haastattelu keskeytyy hetkeksi, kun taustalta kuuluu ketjukaveri Mikkel Bödkerin huuto.

-Kysy sen uudesta puhelimesta. Sillä on uusi Iphone!

Noh, miten on – toiko pukki uuden puhelimen?

– Sain joukkuekavereiltani paljon lokaa niskaan vanhasta puhelimestani. Se ei ilmeisesti miellyttänyt muita. Joten nyt jouluna sain uuden puhelimen, Generous naureskelee haastattelun lopuksi.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Espoo