Kun joukkue vaihtuu Satakunnan sisällä, on aina kyseessä normaalia isompi pelaajasiirto. Vielä 2010-luvullakin.

Tuorein kahden perivihollisen välillä osoitettaan vaihtanut pelaaja on Lukko-kasvatti Eero Elo, joka siirtyi peliajan perässä Poriin.

Hyökkääjä myönsi Ässien sivuilla ratkaisun tuntuneen jo ensimmäisten treenien jälkeen oikealta.

– Kiva päästä pitkästä aikaa treenaamaankin ihan kunnolla. Raumalla viimeiset viikot olivat treeneissäkin vähän pakin paikalla pelailua ja muuta, Elo pohti seuran sivuilla.

Rauma-Pori -akselilla on maantieteellisesti noin 50 kilometriä. Henkiseesti siirto ei ole pelaajan mukaan kuitenkaan enää niin iso kuin kenties joskus aiemmin.

– Kaikki järjestyi nopeasti, oli helppo valinta lähteä. Ajattelin, että hieno mahdollisuus, joten ei ollut mitään iso kynnys itselleni.

Porissa pelaa jo kaksi raumalaista kiekkoilijaa. Elo ei ehtinyt kuitenkaan edes kyselemään mielipidettä Antti Raannalta tai Aki Juuselalta.

– Asiat meni aika nopeasti, joten en ehtinyt edes soittelemaan. Tiesin kuitenkin, että asiat hoidetaan täällä päässä hyvin, joten helppo oli lähteä.

Rannelaukauksestaan tunnettu Elo nähdään kaukalossa ensimmäisen kerran lauantaina. Hyökkääjällä on selkeät tavoitteet loppukaudeksi.

– Että pääsisi pelaamaan mahdollisimman paljon ja käyttämään omia vahvuuksia. Hyökkäyspään peliä ja enemmän sellaista kiekollista osaamista. Omat vahvuudet ovat kuitenkin siellä ja maalinteossa.