Torstain Tshekki-voiton jälkeen Suomi lähti taistelemaan Moskovan turnauksen toiseen otteluunsa Ruotsia vastaan. Heikko ensimmäinen viisiminuuttinen kostautui kuitenkin pahasti 4-1 Ruotsille päättyneessä ottelussa.

Länsinaapuri karkasi kahden maalin karkumatkalle Fredrik Petterssonin ja Niklas Perssonin osumilla. Syy heikolle alulle oli yksinkertainen.

– Emme olleet vain valmiita peliin. Silloin juuri pitäisi mennä miljoonaa, varsinkin kun on tuommoinen joukkue vastassa. Reagoimme hitaasti ja pelasimme varovaisesti, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertasi pelin kulminaatiopistettä.

Jalonen otti takaiskujen jälkeen aikalisän, jossa viestinä oli pistää työhaalarit päälle ja alkaa oikeasti pelata. Ihmettely ja ympärille katselu saivat jäädä taka-alalle.

– Sitten pääsimme pikku hiljaa peliin mukaan ja kolmas erä oli meiltä hyvä. Pääsimme hyvin lähelle ja tasoituskaan ei ollut kaukana, mutta sitten harmittava kommunikointivirhe ja peli oli sitä myöten selvä, Jalonen harmitteli.

Kehuttavaakin löytyi.

– (Teemu) Ramstedtin ketju oli erittäin hyvä. Loivat todella paljon paikkoja, mutta harmi vain, etteivät pojat maalinteossa onnistuneet muuta kuin ylivoimalla. Vastus oli kuitenkin maailmanluokkaa, niin hieno suoritus heiltä, Jalonen antoi tunnutusta.

Leijonat kohtaavat sunnuntain päätöspelissä Venäjän. Lauantaina sivussa olleen hyökkääjän Tuomas Kiiskisen tilanne on avoin.

– Tänään oli kuumetta, niin voi olla ettei pelaa, Jalonen sanoi.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Moskova