Jokerilupaus valmis ykköstorjujan saappaisiin: ”Kauden päätavoite”

© Kuva: Ilari Isotalo

Leijonien yksi mielenkiintoisimpia taisteluja nuorten MM-kisoissa nähdään ykköstorjujan paikasta. Siihen onkin tarjolla kolme tasaista vahtia.

Jokerilupaus Joonas Korpisalo kertoi kisojen alla sen olevan vahdin ainoa tavoite.

– Nyt lähdetään hakemaan sitä ykköstorjujan roolia. Tämä on kauden päätavoite, joten todella hienoa olla täällä, Korpisalo kertoi suoraan SuomiKiekko-sivustolle.

Suomella on kisoihin tasainen kolmikko. Sekä Janne Juvonen, Eetu Laurikainen kuin Korpisalo taistelevat ainakin nimellisesti päätorjujan tontista.

– Meillä on tasaiset vahdit, joten kovasti saa tehdä vielä duunia sen eteen. Kilpailu on kuitenkin hyvähenkistä, joten tilanne on hyvä.

Huippuvire löytymässä

Viime kesällä Columbus Blue Jacketsiin kolmannella kierroksella varattu Korpisalo myöntää alkukauden olleen vaikea. Mestis-pelit vaativat viime kauden junioreissa vielä torjuneelta vahdilta sopeutumista.

– Alkuun meni vähän vaihtelevasti. Peli oli sellaista vuoristorataa. Nyt on hiljalleen on saanut kokemusta miesten sarjoista ja peli on parantunut.

– Ruotsin turnauksen jälkeen tuntui, että peli on noussut aivan uudelle tasolle, nuori torjuja kertaili.

Mestis on ollut junioreihin nähden melkoinen haaste toisen polven kiekkoilijalle.

– Kyllähän vauhti ja pelitilanteiden nopeus ovat aivan eri luokkaa. Peliä pitää lukea enemmän ja pää pyörii kokoajan. Myös vedot ovat totta kai kovempia.

Suoraviivaisuus sopii vahdille

Kisoja ajatellen Korpisalo kertoo olevansa hyvässä vireessä. Koppi onkin tarttunut erinomaisesti viime peleissä.

– Sain Ruotsin turnauksesta todella paljon lisää itseluottamusta. Samalla tekeminen parani myös treeneissä ja peleissä. Hyvä, että tuli ennen kisoja tämä tasonnosto.

Mestikseen nähden alle 20-vuotiaiden kisoissa vauhti saattaa olla jopa nopeampaa. Suoraviivainen pelityyli sopii kuitenkin maalivahdin näkökulmasta.

– Peli on ehkä yksinkertaisempaa, joten siinä mielessä maalivahdin on helpompaa lukea peliä. Ei tarvitse koko aikaa kytätä takatolpille.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo)


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.