Jo viime kaudella Euro Hockey Tour -tasolla debytoinut HIFK-maalivahti Joni Ortio lähtee Moskovan turnaukseen allaan henkilökohtaisesti onnistunut syksy punanuttujen maalilla.

Viime keväänä Ruotsin EHT-turnauksessa kertaalleen tolppien välissä olleen Ortion kohdalla kutsua Moskovaan voidaan pitää tietyllä tavalla palkintomatkana.

– On se varmasti sitäkin, sillä ei tänne vahingossa pääse. Onhan se tietysti itsellekin kiva asia, että tietää tehneensä jotain oikein, Ortio pohtii SuomiKiekko-sivustolle.

– Täältä saa vähän uusia ärsykkeitä ja saa sitä kautta lisää virtaa seurajoukkuepeleihin, 21-vuotias vahti jatkaa.

Turnauksessa haaste on todella kova, sillä niin Venäjällä, Ruotsilla kuin Tshekillä mukana on kovia NHL-tähtiä.

– Ei voida kuitenkaan liikaa keskittyä siihen, että kuka on vastassa. Tokihan ne kovat joukkueet ovat hyviä haasteita meille. Pääsemme oikeasti testaamaan sen, että mihin meidän rahkeet riittävät, Ortio kertaa.

– En usko, että jäämme heistä yhtään jälkeen, vaikka siellä selässä lukisi mitä tahansa. Oman homman kautta tässä kuitenkin lähdetään, eikä se miksikään muutu, vaikka ketä siellä vastassa olisi.

Torstain Tshekki-otteluun valmistautuvan Leijonien meno harjoituksissa on näyttänyt Ortion mielestä hyvältä.

– Todella positiivisen näköistä on ollut. Lasse (Kukkonen) tuossa sanoi, että hyvä henki on ollut ja kyllä se on tuntunutkin siltä. Olemme heti olleet tosi yhtenäinen ryhmä ja se lupaa hyvää omasta mielestäni Tshekki-ottelua ajatellen.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Helsinki