Esittelyssä: Nuorten Leijonien maalivahdit – ”Näihin joukkue tuskin kaatuu”

© Kuva: Getty Images

Toimittaja Ilari Savonen käy läpi Venäjällä Ufassa 26.12.2012–6.1.2013 pelattaviin MM-kisoihin matkaavan Suomen joukkueen pelaaja pelaajalta.

Ensimmäisenä vuorossa ovat maalivahdit, joiden saralla käydään mielenkiintoinen kilpailu.

Kolmikosta erityisesti Kanadan juniorisarjassa pelaava Eetu Laurikainen ja Jokereiden organisaatiossa kiekkoja pysäyttelevä Joonas Korpisalo käyvät tiukkaa kisaa ykkösvahdin roolista. Kilpailuun oman mausteensa antaa Peliittojen riveissä pitkälti alkukauden ajan torjunut Janne Juvonen.

Näihin joukkue tuskin kaatuu, sillä otteet erityisesti turnausta edeltäneissä harjoituspeleissä lupasivat hyvää.

1, Eetu Laurikainen, Swift Current Broncos (WHL)

Laurikainen, 19, on kasassa olevan maalivahtikolmikon todellinen jokerikortti. Täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan WHL:ään matkannut pienikokoinen maalivahti pelasi alkukauden läpi vahvoin ottein.

Harjoitusotteluiden osalta Laurikainen pääsi torjumaan puolikkaan Kanada- ja puolikkaan USA-ottelun. Niissä totuttelua isoon kaukaloon ei nähty, vaan otteet olivat heti teräviä. Laurikaisen on varottava liiallista ylipelaamista, mutta muuten torjuntatyöskentelyn peruspohja on luotettavalla tasolla.

Lue lisää:
Pikkuleijonien vahti viihtynyt rapakon takana: ”En ole koskaan pelannut näin paljoa”

30, Joonas Korpisalo, Jokerit

Erittäin vahvan edelliskauden Jokereiden A-junioreiden puolella pelannut Korpisalo on ottanut tämän syksyn aikana seuraavan harppauksen erityisesti Mestiksen puolelle. 18-vuotias veräjänvahti on ehtinyt myös avata SM-liigauransa, kun hän torjui Jokereiden tolppien välissä yhdessä runkosarjaottelussa.

Isokokoinen, rauhallinen, mutta liikkuva maalivahti on lähtökohtaisesti Leijonien ykköstorjuja nuorten MM-kisoissa Venäjällä. Korpisalo näytti potentiaaliansa USA-harjoitusottelussa, vaikka siinä peliaika jakaantuikin tasan Laurikaisen kanssa. Korpisalolla on kaikki ainekset olla todellinen voittava maalivahti Nuorille Leijonille.

Lue lisää: Jokerilupaus valmis ykköstorjujan saappaisiin: ”Kauden päätavoite”
Leijona-torjujan neuvonantaja tulee kotoa: ”Henkisen puolen vinkkejä tullut”

31, Janne Juvonen, Pelicans

Juvonen, 18, nousi isoon tietoisuuteen viime keväänä, kun hän paikkasi Pelicansin maalivahtiosaston loukkaantumisia finaalisarjassa JYPiä vastaan. Tämä kausi on mennyt pitkälti Mestiksen puolella Peliitoissa, jossa otteet ovat olleet hieman ailahtelevia.

Harjoitusottelussa Kanadaa vastaan otteet olivat kuin skaalaa koko alkukaudesta. Hyviä torjuntoja seurasi muutama helpohkosti taakse mennyt osuma. Peliaika on tiukassa kisojen puolella.

Ilari Savonen (@ilarisavonen)