SuomiKiekko-sivuston erikoishaastattelussa on tällä kertaa KHL:ssä mainiota kautta pelaava Sibir Novosibirskin Jori Lehterä.

Jututimme Lehterää Kazanissa, jossa Sibir piipahti Ak Barsin vieraana.

Sibir pelaa hyvin yleensä alkukaudesta, mutta sitten tulee taantuma. Miksi näin?

Mun mielestä meillä ei ole tullut mitään taantumaa. Me olemme pelanneet ihan hyvin ja nyt vaan kaksi peliä on hävitty rankkareilla.

Rankkarit on sitten säkästä kiinni eli siihen ei voi paljon vaikuttaa pelaamalla. Ihan hyvin on siis mennyt.

Lehterän Sibir hävisi keskiviikkona kovakuntoiselle Ak Bars Kazanille niukasti rankkareilla maalein 3-4. Lehterän mukaan voittokaan ei ollut kaukana. Miten arvioit Sibirin peliä?

Ihan pirteä peli oli ja oltiin lähellä voittoa. Se on aika hyvin täällä Kazanissa.

Ak Bars on aika samanlainen joukkue kuin mitä viimeksi kohtasimme ja se pelasi nyt samalla tavalla. Kazanilaiset tekevät paljon töitä ja pelaavat fiksusti.

Lehterä lukeutuu KHL:n parhaimmistoon, jos tarkastellaan pistepörssiä. Tämän kauden 32 pelissä suomalainen pistelinko on nakuttanut 9+23=32 pistettä. Sillä irtoaa pörssin kuudes sija. Mistä moiset tehot?

Olen saanut paljon peliaikaa ja valmentaja on antanut luottoa. Sitä kautta on tullut onnistumisia myös henkilökohtaisesti.

KHL siirtyy maaottelutauolle EHT Moskovan tieltä. Onko se hyvä vai huono asia?

Menen maajoukkueen mukaan pelaamaan eli itselle ei ole tulossa mitään taukoa. Mutta se on ihan hyvä juttu, että pelaajat pääsevät vähän huilaamaan.

Mitä mieltä olet NHL:n työsulusta?

Työsulun päättyminen olisi parempi kaikille jääkiekkoilijoille. Sitä kautta tulisi työpaikkoja ja se olisi parempi asia kaikille pelaajille. Kaikki hyötyisi, kun olisi yksi hyvä sarja lisää.

Haastattelu: Marina Mukhametzyanova, Kazan