KHL-joukkue Ak Bars Kazan on pelannut väkevän syyskauden. Joukkue johtaa sarjan itäistä konferenssia, mutta silti valmentaja Aleksander Barkov perää omiltaan vielä enemmän.

Kazan on tehnyt alkukaudella maaleja mukavaan tahtiin. Entinen huippuhyökkääjä Barkov selvittää Suomikiekko-sivustolle, että joukkueen suurin vahvuus on kuitenkin toisessa päässä kaukaloa.

– Meillä on hyvä joukkue ja ennen kaikkea puolustus. Pakkiosasto on varmaan koko liigan paras. Lisäksi meillä on mainio maajoukkuetason maalivahti, Barkov sanoo ja viittaa Konstantin Baruliniin.

– Sarja on tasainen eikä helppoja pelejä ole, sillä materiaaliltaan heikommat joukkueet korvaavat taidon taistelulla. Johdamme omaa konferenssia ja siihen pitää olla tyytyväinen. Pelillisesti pystymme kuitenkin parempaan, Barkov jatkaa.

Suomalaisilla suuri vastuu

Kazanin suomalaishyökkääjät Jarkko Immonen, Niko Kapanen ja Janne Pesonen ovat avainasemassa. He pääsevät pelaamaan ylivoimaa ja tulosta on tultava. Mestaruusjahdin kannalta toimiva pakkopeli on elinehto.

– Meillä on kaksi ylivoimakenttää. Kapanen on toisessa ja Immonen sekä Pesonen toisessa. Viime aikoina tehoja on löytynyt, mutta toivottavasti he pystyvät vielä parantamaan. KHL:ssä ylivoiman merkitys on suuri, kun ratkotaan tasaisia otteluita, Barkov kertoo.

Kokonaisuutena Barkov on suhteellisen tyytyväinen suomalaisten panokseen, joskin petrattavaa riittää.

– Vielä on aikaa parantaa niin, että parhaat ajat ovat keväällä. He ovat kokeneita pelaajia ja osaavat valmistautua itse.

Joukkueessa pelasi hetken aikaa neljäskin suomalaishyökkääjä eli Janne Lahti. 12 ottelun jälkeen mies kuitenkin kaupattiin Hannu Jortikan valmentamaan Amuriin.

– Lahti on hyvä pelaaja. Hän on samantyyppinen pelaaja kuin Pesonen. Hänelle ei löytynyt sopivaa roolia meiltä, sillä hänen paikkansa olisi ollut suomalaisessa ketjussa. Toivottavasti hän pelaa hyvän kauden, Barkov toteaa.

Haastattelu: Marina Mukhametzyanova, Kazan