Joulutauolle tappio niskassa lähteneen Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta kävi kuumana ottelun jälkeen niin tuomareille kuin torstain HIFK-ottelussa ensimmäisessä erässä tapahtuneesta taklaustilanteesta.

HIFK-puolustaja Ville Varakas ajoi kovalla vauhdilla kohti Kärppien kultakypärää Juha-Pekka Haatajaa, joka kaatui jäähän hurjannäköisesti. Aravirta oli käärmeissään tilanteesta.

– Luistimet olivat ilmassa, kyynärpäät olivat korkealla ja se osui päähän. Täysin vahingoittava taklaus. Ei mitään kunnioitusta vastustajaa kohtaan. Ei minkäänlaista, Aravirta kertasi.

– Näissä tilanteissa puhutaan ihan elinikäisistä vammoista. Jos emme puutu näihin, niin joka vuosi meidän kultakypäristä joku on sivussa. Ja vielä päälle siihen 3-4 muuta pelaajaa, Kärppä-luotsi jatkoi.

Lisäksi Kärppien tappioon päättyneen ottelun lopussa Aravirtaa kismitti maalinedustan hässäkkä, josta vain Kärppien hyökkääjä Ivan Huml sai rangaistuksen. 800 ottelua täyteen SM-liigassa saanut kokenut koutsi oli ihmeissään tilanteesta.

– Mun mielestä siellä ei tapahtunut mitään yksipuoleista ja siinä tuomarit ottivat liian isoa roolia. Meiltä vietiin ihan se viimeinenkin mahdollisuus kiriin. Musta se oli ämmämäinen ratkaisu, Aravirta kiehui.

– Oli naurettavaa antaa jäähy tuollaisessa tilanteessa.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Oulu