Venäjän päävalmentaja: "Ei ole mitään järkeä tarkastaa Ilja Kovaltshukin taitoja"

Karjala-turnaukseen matkaava Venäjä jätti tarkoituksella valitsematta suurimmat Euroopassa pelaavat NHL-tähtensä.

Syykin on selvä: Euro Hockey Tourilla Venäjä haluaa testata erityisesti nuoria pelaajia kansainvälisissä peleissä ja siksi EHT-avauksesta puuttuvat Ilja Kovaltshuk, Jevgeni Malkin, Pavel Datsjuk ja tällä hetkellä sairasteleva Aleksandr Ovetshkin.

Venäjän päävalmentaja Zinetula Biljaletdinov kertoi näkemyksiään venäläislehdistölle, joka tivasi erityisesti Kovaltshukin tilannetta.

– Tiedän Ilja Kovaltshukin ja olen nähnyt kuinka hän pelaa. Ei ole mitään järkeä tarkastaa hänen taitojaan. Ei edes Tarasenkon ja Tihonovin ketjussa, Biljaletdinov sanoo Izvestija-lehdelle.

Biljaletdinov viittaa Kovaltshukin Pietarin SKA -ketjukavereihin Vladimir Tarasenkoon ja Viktor Tihonoviin, jotka molemmat valittiin Karjala-turnaukseen.

Kysymystä herättää myös se tosiseikka, että Venäjä valitsi tämän viikon Euro Hockey Tourille useita Ak Barsin ja Pietarin SKA:n pelaajia, mutta esimerkiksi Torpedosta ei kelpuutettu ketään – edes loistavan alkukauden pelannutta Mihail Varnakovia.

– Tiedämme Varnakovin ja hän tulee saamaan kutsun maajoukkueeseen, mutta ei tähän Euro Tourin turnaukseen. Emme voi kutsua kaikkia KHL-pelaajia maajoukkueeseen.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!