Jääkiekon MM-kisat päättyivät tänä vuonna totaaliseen pettymykseen venäläisfanien suursuosikki ja maan nuorisotähti Vladimir Tarasenkon osalta.

Nuorukainen ei kyennyt vakuuttamaan päävalmentaja Zinetula Biljaletdinovia, joten kisapassi jäi kokonaan leimaamatta. Pietarin SKA:n hyökkääjä lähti kovin odotuksin MM-leirille, mutta Biljaletdinovin mukaan 20-vuotias tulevaisuuden tähti sai odottaa vuoroaan miesten peleihin. KHL:ssä peli kulki mainiolla tavalla, mutta maajoukkueessa Tarasenko jäätyi totaalisesti.

Nyt St. Louis Bluesin ja Pietarin SKA:n sopimuspelaaja saa uuden mahdollisuuden, kun hänet valittiin Karjala-turnaukseen. Pöytä on sekä puhdas että katettu uroteoille.

– En aio kommentoida mitään viime kaudesta. Se on jo mennyttä. Meidän täytyy elää nykyhetkessä tai tulevassa. Kaikki alkaa nyt puhtaalta pöydältä, Tarasenko sanoi lehdistölle Venäjän valmistavalla leirillä.

Tarasenkon mukaan Venäjä saa EHT:lle iskukykyisen ryhmän.

– Meillä on hyvä joukkue. Ei ole vain yhtä johtajaa, vaan meitä on 22. Yritämme saada paremman tuntuman toisiimme ja tehdä hyvän tuloksen.

Venäjä aikoo peluuttaa Tarasenkoa samassa ketjussa SKA-ketjutoveri Viktor Tihonovin ja saman seuran Igor Makarovin kanssa.