UL: Suomalainen NHL-hyökkääjä omistajista: ”Elävät yhä toivemaailmassa”

Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Sean Bergenheim ottaa tiukasti kantaa NHL:n työsulkuneuvotteluihin Urheilulehden kirjoituksessaan.

Bergenheim avaa kattavasti neuvottelujen kulkua pelaajien näkökulmasta. Hänen mukaansa juuri he ovat tehneet isoja myönnytyksiä erityisesti rahojen tasajaon suhteen, mutta sekään ei kelpaa omistajille.

Hänen mukaansa omistajat haluavat muuttaa tärkeitä pelaajien neuvotteluoikeuksia.

– Meillä ei NHL:n vaatimusten mukaisesti olisi oikeutta välimieskäsittelyyn, sopimusten maksimikestoja rajattaisiin viiteen vuoteen ja tulokassopimusten pituutta kasvatettaisiin, Bergenheim kertaa UL:lle.

– Mikä ihmeellisintä, he eivät ole pystyneet perustelemaan näitä vaatimuksiaan mitenkään. Ja uskokaa pois, olemme yrittäneet kyllä kysyä. Ainoa vastaus, jonka olemme saaneet, on ollut se, että heidän mielestään näin on parempi.

Lupaavien vaiheiden jälkeen takapakkia ottaneissa keskusteluissa on Bergeinheim mukaan havaittavissa pian omistajiin kohdistuvia paineita.

– Sponsorit alkavat jo suuttua – ja jotkut heistä ovat uhkailleet jopa oikeustoimilla. Pelaajat ovat seisoneet kuitenkin yksissä tuumin. Lopulta se ei ole ollut edes vaikeaa, niin pöyristyttäviä omistajien tarjoukset toistaiseksi ovat olleet.

– Totuus kuitenkin on, että kausi alkaa vasta sitten, kun omistajat haluavat. Vielä he eivät ole kuitenkaan olleet valmiita neuvottelemaan, koska he elävät edelleen toivemaailmassa, jossa he saavat kaiken haluamansa, Bergenheim sivaltaa.

Bergenheim uskoo, että neuvottelut jatkuvat pian. Hänen toiveissaan onkin se, että niistä saadaan otettua vieläkin suurempia askeleita eteenpäin kuin mitä tähän asti on otettu.

– Vauriot lajille ovat jo nyt olleet suuria. Siksi on toivottavaa, että omistajat heräisivät toivemaailmastaan. Ja nopeasti.