Kolmas kerta toden sanoo? Mikäli kysyt tätä kysymystä kahdesti potkut saaneelta Juha Pajuolta, on vastaus varmasti positiivinen.

SuomiKiekko-sivusto tapasi TPS:n tuoreen päävalmentajan uuden alun jälkeen.

– On saatu pelin suunta muuttumaan, minkä avulla ollaan saatu myös pisteitä napsittua, Pajuoja kertaili selkeästi osakkeitaan parantaneen turkulaisseuran tilannetta.

Erityisesti tuoreen pelaajanipun sitoutuneisuus ja valmius muutokselle on ollut kokeneen valmentajan mieleen.

– Joukkue on sitoutunut äärimmäisen hyvin uuteen tekemiseemme. Se, että pelaajat on avoimia muutokselle, on jo tärkeä lähtökohta. Kaikki pelaajat ovat ottaneet hyvin muutokset mukaan.

Vielä parannettavaa valmentajana

Kun alla on kaksi kautta ja kahdet potkut, vaatii se henkisesti varmasti paljon. Pajuoja kertoikin rehellisesti miettineensä paljon, mikä meni edelliskerroilla pieleen.

– Uskon, että ammattivalmentajana pystyn kuitenkin vielä parantamaan myös omaa ajatusta. Vuoden takaisten fudujen jälkeen olen miettinyt paljon pelaamista. Kuinka pelata ja kehittää omaa pelityyliä.

Kahdet potkut ovatkin tuonneet valmentajan mukaan myös itsekritiikkiä omaan tekemiseen.

– Aika paljon. Kirjoittelen usein asioita ylös. Nyt kun pesti tuli, vanhat kirjoitukset on kaivettu esiin ja sieltä otettu oppia. Kyllähän se on selvä, että myös virheitä on tullut tehtyä. Niistä pitää pystyä ottamaan opiksi.

Potkut saanut valmentaja jää usein suomalaisessa kiekkoelämässä melko yksin. Myös Pajuoja otti tämän esille.

– Päävalmentajana sitä on aika vähän ystäviä. Ja ne harvat on täällä hallilla. Sitten kun menetät nekin pois, sitä on aika yksinäinen olo pitkään.

Paluu hallille onkin ollut jo melkoisesti suomalaista kiekkoa nähneelle Pajuojalle mieluisa.

– Kun tulin takaisin, huomasin, kuinka hienoa olla taas täällä ympäristössä. Onhan se sellaista kuittailua puolin ja toisin, mutta kyllä sitä on ehtinytkin kaivata.

Ilari Isotalo(@IlariIsotalo), Turku