12 kuukautta kesti lopulta saada Perttu Lindgren Amur Habarovskiin.

Vuoden 2011 Karjala-turnauksen alla alkanut huhu Lindgrenin siirrosta Hannu Jortikan valmentamaan joukkueeseen sai viikonloppuna lopullisen varmistuksen.

Kaiken takana ollut Jakub Petruzalek myönsikin omien näppien olleen pelissä. Lukon riveissä tuhoisaa jälkeä tehnyt kaksikko tekee siis odotetun paluun jo alkuviikosta.

– Hän on paras pelaaja, jonka kanssa olen päässyt koskaan pelaamaan. Yritin saada hänet Amuriin jo ennen kauden alkua, kun juttelimme keskenämme, Petruzalek hehkutti SuomiKiekko-sivustolle.

Sopimuksen myötä jäällä nähdään sama kaksikko, joka johdatti Lukon kaksi kautta takaperin pronssimitaleille. Odotukset ovat jälleen korkealla.

– Perttu tuo kokemusta ja taitoa joukkueeseemme. Kun katsoo hänen pelaamiaan kausia, voi sanoa hänen olevan aliarvostettu pelaaja, tshekki kommentoi vaikean alkukauden päätteeksi potkut Atlantin riveistä saaneen Lindgrenin merkitystä.

”Peliäly ja osaaminen on huikeaa”

Jortikka on laittamassa tutun kaksikon yhteen heti alusta alkaen. Vaisun alkukauden jälkeen joukkue kaipaakin hyökkäykseen kiperästi lisää taitoa ja tehoja.

– Odotan jo innolla, että pääsemme pelaamaan samassa ketjussa, Petruzalek säteili ja jatkoi.

– Meillä toimi homma Lukossa niin hyvin, että voin luvata sen toimivan myös KHL:ssä. Pertun peliäly ja kiekollinen osaaminen on huikeaa ja uskon hänen tulonsa myötä jäällä olevan enemmän tilaa myös minulle.

Pelaajaprofiileiltaan Lindgren ja Petruzalek muodostavat klassisen työjaon.

– Hän on pelintekijä ja itse taas enemmän maalintekijä luonteeltani. Joten odotan jo innolla päästä rakentelemaan paikkoja ja saada laitettua vastustajan puolustus vaikeuksiin, hyökkääjä päätti.

Ilari Isotalo(@IlariIsotalo), Turku