Muutaman vuoden tauon jälkeen Leijona-paidan yllensä pukenut Juha-Pekka Haatajan alku maajoukkueessa oli keskiviikkona vielä hieman hakemista.

SM-liigan pistepörssin kärkinimi paransi kuitenkin silminnähden, mitä pidemmälle ottelu eteni. Hyökkääjä olikin pelin jälkeen tyytyväisin mielin.

– Hyvä maku jäi. Voitettiin, ja itsekin sai pukea Leijona-paidan taas pitkästä aikaa päälleni. Seuraavaan peliin lähdetään sitten parantamaan, Haataja pohti pelin jälkeen.

SM-liigasta ei ole koskaan helppo hypätä suoraan maajoukkuepelien tempoon. Myös Haataja myönsi eron olevan selkeä.

– Kyllähän tempossa on paljon eroja. Suurin ero liigavauhtiin on ehkä pelitilannekovuudessa. Täällä puolustetaan maalinedustoja kovemmin ja tarkemmin. Viivassa on sitten enemmän tilaa.

Maltti on valttia

Leijonapaitaa viimeksi Lukko-kaudellaan 2008-09 kantanut Haataja on myös itse ehtinyt muutavan vuoden tauon aikana muuttua pelaajana melkoisesti. Miten tuo Haataja eroaa nykyisestä?

– Rauhallisuutta ja malttia on tullut enemmän omaan tekemiseen. Kun on useamman vuoden ollut jo isossa ja kiekollisessa roolissa, niin sitä on saanut jo varmuutta tekemiseen, hyökkääjä analysoi.

Tällä kertaa maajoukkueryhmän mukaan tuleminen olikin huomattavasti helpompaa.

– Kyllä oli. Kun oli jo vuosia pelannut, sitä tiesi jo, mitä odottaa. Sen suhteen ei ole ollut siis mitään ongelmia.

Voitto taskussa on hyvä jatkaa kohti tulevaa. Yhden vapaapäivän jälkeen Haatajan ja kumppaneiden taival jatkuu Tshekkiä vastaan.

– Nyt on saatu turnaus liikkeelle ja hyvä voitto alle. Yleensäkin Suomi on parantanut, mitä edemmäs turnaus on mennyt, joten nyt on hyvä jatkaa sinne päin, Kärppien kasvatti päätti tyytyväisenä.

Ilari Isotalo, Turku