Sidney Crosby uiskentelemassa Jevgeni Malkinin KHL-seuraan? – "Olkaamme kärsivällisiä"

Pittsburgh Penguinsin NHL-tähti Sidney Crosbyn edustajat olivat jo syyskuussa yhteydessä KHL-seura Metallurg Magnitogorskiin (uutinen).

Nyt tuota yhteyttä viritellään uudelleen, sillä NHL:n tilanne ei näytä alkuunkaan hyvältä. Sen sijaan KHL:ssä odotetaan kädet syyhyten NHL:n päätöstä peruuttaa koko kausi. Samalla se tarkoittaisi, että KHL avaisi uudelleen ovensa NHL-tähdille.

Ei olisi mikään iso ihme, jos Crosby tekisi joulukuussa kontrahdin juurikin Metallurg Magnitogorskiin, jossa pelaa hänen NHL-seurakaveri Jevgeni Malkin. Superduon yhdistäminen olisi huikea voitto niin KHL:lle kuin Metallurgille.

Metallurg täytti KHL:ssä kolmen sallitun NHL-työsulkupelaajan kiintiönsä venäläispelaajilla, koska Crosby ei ollut syyskuussa valmis siirtoon. Malkinin lisäksi Metallurg nappasi Ottawan puolustaja Sergei Gontsharin ja Toronton hyökkääjä Nikolai Kuleminin.

Metallurg Magnitogorskin toimitusjohtaja Gennadi Velitshkin paljasti jo aiemmin Crosbyn edustajien olleen kontaktissa.

– Crosbyn edustajat soittivat meille. He kysyivät meiltä hypoteettisesta mahdollisuudesta allekirjoittaa sopimus Magnitogorskin kanssa. Me sanoimme: miksi ei? Mutta neuvotteluihin asti emme edenneet, Velitshkin sanoi tuolloin.

Fakta on se, että parin kolmen viikon sisällä tapahtuu jotain Crosbyn kohdalla.

– Mitä tapahtuu seuraavaksi? Olkaamme kärsivällisiä vielä vähän yli 10 päivää, jolloin saadaan asioihin selvyys. Silloin voimme jatkaa keskustelua teemasta NHL-pelaajat, Velitshkin sanoo tuoreeltaan Izvestija-lehdelle.

Venäläismedian mukaan Metallurg Magnitogorsk ei ole kuitenkaan ainoa KHL-seura, joka himoitsee Crosbya. Ainakin Pietarin SKA ja Ak Bars Kazan ovat valmiit kiinnittämään NHL-megatähden.

Todennäköistä on kuitenkin se, että Crosby uiskentelee magnitogorskilaisseuran haaviin, sillä Malkinilla on iso vaikutus siirrossa. Ellei sitten joku sveitsiläisseura iske väliin.


UHMAPELAAJIEN VIHJE: PELICANS – TPS

Lähteekö Pelicans tänään kesälomalle?