Vielä alkukaudella Petri Matikainen lukeutui niihin KHL-valmentajiin, joiden odotettiin saavan kenkää.

Mutta nyt tilanne on toinen, sillä suomalaiskäskijä on johdattanut Avangard Omskin itäisen konferenssin kärkipaikoille. Matikaisen lähtö oli lähellä, sillä omskilaisseura koki sysimustan jakson syyskuussa. Takkiin tuli viisi kertaa putkeen.

Sen jälkeen on tapahtunut paljon, sillä Avangard raapi kuin ihmeen kaupalla peräti 13 voittoa 15 pelistä. Matikaisen mukaan surkea alkusesonki toimi moottorina hyvälle jatkolle.

– Aloitimme hyvin, mutta sitten tapahtui romahdus. Täytyy sanoa, että se teki erittäin hyvää meille! Jokainen joukkue kokee vastaavia mustia hetkiä tässä liigassa, Matikainen kertaa tapahtumia RIA Novostille.

– Meillä on ollut myös paljon loukkaantumisia, ja silti olemme suoriutuneet hyvin vaikeassa tilanteessa. Olemme löytäneet oman tiemme ja opetelleet voittamaan.

Realiteetit esiin: Matikainen ei ole voittanut vielä mitään KHL:ssä.

– Ylipäätään on ymmärrettävä, että tämä on vasta runkosarjan alkua. Emme ole saavuttaneet vielä mitään. Nyt emme aio miettiä tulevaisuutta, vaan teemme joka päivä sisukkaasti töitä.

– Emme mieti huomista, vaan tätä päivää. Etenemme suunnitelmamme mukaan ja olen varma, että teemme kaiken oikein! Vain sitä kautta voimme toivoa, että voitamme jotain, kun kausi on päättynyt.

Matikaisen miehistö jatkaa sarjaa keskiviikkona Metallurg Magnitogorskia vastaan.