Hiukset kammattuna tiukasti taakse ja naamalla totutun muhkeat viikset. Kaiken kruunuksi purkka pomppii rytmikkäästi suussa.

Pentti Matikainen teki tyylikkään paluun torstai-iltana valmentaja-aitioon, kun Leijona-legendat ja entiset Tre Kronor -tähdet ottivat yhteen näytöspelissä.

Kun ympärillä oli tuttuja Leijona-legendoja, ei edes Matikaiselle tuttua fläppitaulua tarvittu.

– Ei tarvinnut enää. Niin kokeneita pelimiehiä oli tänään kyllä ympärillä. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta olen valmentanut urallani jokaista heistä jossain vaiheessa, Matikainen kertaili SuomiKiekko-sivustolle.

– Voisin lainata tähän Veli-Pekka Ketolaa. Kun polkupyörällä oppii ajamaan kerran, mihin sen siitä unohtaisi.

Tapahtumana parannettavaa

Mukava ja lämminhenkinen ottelu jäi kuitenkin ilman sen suurempaa yleisöä. Paikalle oli löytänyt vain kourallinen katsojia. Tähän myös Matikainen otti kiinni.

– Meillä on tässä niin ohut ja nuori kulttuuri, että juuri tällaisia tapahtumia ja tilaisuuksia meidän pitäisi rakentaa ja tuoda paremmin esille.

– Näitä ei voi kuitenkaan hoitaa toisella kädellä. Näihin pitäisi panostaa kunnolla, jotta järjestelyt pelaavat kunnolla, kokenut kehäkettu kritisoi ja vertasi Ruotsissa pelattuun kamppailuun, jota seurasi yli 3000 katsojaa.

Suunta on kuitenkin nykyään Jokipoikien hallituksessa vaikuttavan kiekkomiehen ja entisen maajoukkuevalmentajan mukaan oikea.

– Nämä ovat hyviä tilaisuuksia nostaa suomalaisen jääkiekkoilun hyväksi töitä tehneitä ja meidän kulttuuriamme eteenpäin työntäviä ihmisiä eteenpäin. Heidän ansiosta olemme siellä, missä nyt ollaan.

Ilari Isotalo, Turku