Kun tuhkausta noussut fenix-lintu.

Jaroslavl kohtasi reilu vuosi sitten kamalan onnettomuuden, mikä lamaannutti koko kaupungin. Koko jääkiekkojoukkue menehtyi kammottavan lento-onnettomuuden seurauksena.

Seura vietti vuoden pelaamatta, kunnes täksi kaudeksi joukkue kasattiin uudestaan. Tyhjän päälle koottu joukkue on ollut alkukauden pirteimpiä yllätyksiä.

Joukkueen suomalaishyökkääjä Niklas Hagman kertoi SuomiKiekko-sivuston haastattelussa viihtyneen uudessa pelipaikassaan. Menneisyys on koko ajan mukana, mutta ei liian ahdistavasti.

– Hyvin on kyllä asiat hoidettu. Menneet tapahtumat ovat seuran muistissa. On käyty muistomerkeillä ja kunnioitettu vainajia. Menneisyys on päivittäin läsnä, mutta ei siitä koko ajan puhuta, Hagman kertasi.

Jaroslavlissa tuntuu vallitsevan tällä hetkellä ainutlaatuinen ilmapiiri. Uusi joukkue onkin otettu hyvin vastaan.

– Käsittääkseni ihan positiivisesti ottaneet joukkueen. Mennyt tietäen fanit tuskin olisivat muutenkaan olleet kovin kriittisiä, vaikkei voittoja olisi heti tullut. On kuitenkin voitettu pelejä, joten uskon, että ovat tykänneet.

Ei mitään ”allstars-höntsää”

Hagman on muutenkin ollut positiivisesti yllättänyt KHL:n tarjoamasta kiekosta. Sami Lepistön kanssa elo Jaroslavlissa on senkin puolesta maistunut.

– Vähän ehkä luulin, että kaverit heittelisivät vain lättyä takatolpille, eikä syöttelisi koskaan. Se on kuitenkin aika vanhentunut luulo, Hagman naurahti.

Lähes 800 NHL-peliä ehtinyt pelaaja onkin yllättynyt sarjan tasokkuudesta. Jenkkivalmentajan alla pelaava Lokomotiv on sopinut suomalaislaiturin suoraviivaiseen pelityyliin yllättävänkin hyvin.

– Onhan tässä sarjassa paljon hyviä pelaajia. Myös fyysisyyttä löytyy, ettei se nyt ihan mitään NHL:n allstars -peliä ole.

Ilari Isotalo