Lähes 800 NHL-ottelua pelaamaan ehtinyt Niklas Hagman teki viime kauden päätteeksi suuren siirron urallaan. Kalifornian lämpimät kelit saivat jäädä taakse, kun uudeksi pelipaikaksi valikoitui Venäjän Jaroslav.

Leijona-hyökkääjä kertoi SuomiKiekko-sivuston haastattelussa viihtyneen kuitenkin uudessa ympäristössään.

– Positiivisia fiiliksiä jäänyt. Odotukset olivat kieltämättä aika matalalla – kaiken suhteen, Hagman naureskeli.

Hagman myönsi Venäjälle siirtymisen hirvittäneen aluksi melkoisesti. Se on kuitenkin suoraviivaisen hyökkääjän mukaan ollut turhaa.

– Olen viimeksi ollut Venäjällä 12 vuotta sitten Moskovan EHT-turnauksessa. Siitä ei kauhean hyviä muistoja jäänyt. Siinä mielessä maasta oli hieman vääriä ennakkoluuloja ja vääristyneitä pelkoja.

Vitsistä tulikin totta

Florida Panthers, Dallas Stars, Toronto Maple Leafs, Calgary Flames ja Anaheim Ducks. Hagman ehti NHL-vuosinaan nähdä maita ja mantuja. Venäjälle lähtö oli lopulta pitkän ajan pohdinnan tulos.

– Kun ensimmäisen kerran puhuttiin Venäjälle menosta, pidin sitä enemmän vitsinä. Mitä enemmän siitä puhuttiin, sitä varteenotettavammaksi vaihtoehdoksi se kuitenkin nousi, laituri kertasi.

NHL:ssä rooli jäi viimeisinä vuosina varsin pieneksi. KHL:ään hyökkääjän houkuttelikin iso rooli ja oikea kiinnostus.

– Halusin kuitenkin mennä seuraan, minne halutaan ja missä on kunnon roolia tarjolla. Tulin tänne mieluummin kuin olisin katsonut NHL:n tilannetta ja mennyt mahdollisesti rouhimaan jonnekin neloskenttään.

Kun tilaa on liikaa

KHL:n pelityyli eroaa melkoisesti Pohjois-Amerikan vastaavasta. Suoraviivaisuus onkin melko vieras käsite Venäjällä.

– Onhan pelityyli täällä todella erilaista. Omat vahvuudet eivät ole vieläpä ehkä ihan siinä keskialueen pitkässä luistelussa ja kaartelevassa pelityylissä, Hagman naureskeli.

Se onkin tuonut pieniä haasteita omaan tekemiseen. Kokonaisuutena hyökkääjä oli kuitenin tyytyväinen omaan alkukauteensa. Hyökkääjä olikin joukkueensa paras pistemies maajoukkuetauolle mentäessä.

– Välillä sitä huomaa, että on kentällä liikaakin aikaa. Huomaa, ettei kukaan tulekaan päälle ja alkaa miettiä, mitä sen kanssa oikein tekisi. Pitäisi koittaa pitää vieläkin enemmän suoraviivaisempana.

Ilari Isotalo