MM-kotikisat, maajoukkuepäävalmentajan pesti päättyy, odotukset hyvin korkealla ja vielä mitä.

Siihen päälle vielä diili KHL:n jättiläisen SKA:n kanssa, missä mestaruus on ainoa lähtökohta.

Leijonien nykyinen päävalmentaja Jukka Jalonen on ensi keväänä kovassa paikassa. Hän on jo nyt, sillä SKA:ssa pelejä on voitettava jatkuvasti, ei vain totuttelujakson jälkeen.

Mattimeikäläiselle voi kuulostaa hurjalta se, kuinka seura erottaa päävalmentajansa liigan kärkipaikalta. Taustoja tutkiessa syy löytyy luottamuksesta.

Milos Rihan taitoihin ei ole lopulta uskottu pitkään aikaan. Syksyn menestymisen takia potkut yksinkertaisesti pitkittyivät.

Jaloseen uskotaan. Hänen kohdalla luottamuksen taso on alusta alkaen korkealla. Syy löytyy lähihistoriasta.

Maailmanmestaruus 2011 ja silloin Venäjän voittaminen välierissä. Jo tuosta keväästä lähtien Jalonen on ollut KHL-seuroille todellinen herkkupala. Hän ei pitkään aikaan ollut saatavilla, mutta nyt oli.

SKA voi ilahtua kovan luokan tekijän saamisesta riveihin, mutta seurassa ei juhlita turhaan. Katseet ovat tiukasti keväässä.

Siellä, jossa viime vuosien aikana on vain ja ainoastaan kontattu. Menestystä ei ole tullut loistavista pelaajista huolimatta.

Ilja Kovaltshuk, Sergei Bobrovsky, Kevin Dallman, Tony Mårtensson, Patrick Thoresen, Viktor Tikhonov, Vladimir Tarasenko ja niin edelleen. SKA on tällä hetkellä todellinen nimimiesten joukkue.

Palikat ovat loistavat ja niistä on nopeasti leivottava voittava kokonaisuus. Lähtökohta on vielä herkullisempi siksi, koska joukkueessa on paljon maalintekijöitä. Niitä, joista on ollut pulaa Suomen maajoukkueen puolella.

Mikä se Jalosen suurin ongelma maajoukkueella onkaan ollut? Se, ettei kukaan lyö kiekkoa sisään paikoista huolimatta.

Muuten Meidän peli ja kokonaisvaltainen Jalosen pelikonsepti tuottaa mahdollisuuden voittoon jokaisena peli-iltana.

Lähtökohta on äärimmäisen herkullinen, mutta vaativa. Samalla olisi pystyttävä tuomaan menestystä myös Leijonien kanssa.

Se on tässä kohtaa jopa vielä haastavampi asia.

Ilari Savonen (@ilarisavonen)