Peliitat ja K-Vantaa ovat saaneet 1000 euron sakot päävalmentajiensa Petri Karjalaisen ja Pekka Kangasalustan Mestiksen kurinpidolle kohdistamastaan kritiikistä, Mestis tiedottaa.

Peliittojen päävalmentaja Karjalainen arvosteli viime viikon lauantain Peliitat-K-Vantaa ottelun lehdistötilaisuudessa kovin sanankääntein tuomaritoimintaa. Karjalainen kuvaili muun muassa kurinpitolinjaa kuvottavaksi (lue uutinen).

Myös vantaalaisjoukkueen käskijä Kangasalusta yhtyi Karjalaisen näkemyksiin Mestiksen linjasta pelikieltoja jaettaessa. Kangasalustan mukaan tappeluista tulee pitkiä pelikieltoja, mutta muista törkeyksistä pääsee suhteessa liian vähällä (lue tästä).

Tapahtumien seurauksena Karjalaiselle on annettu varoitus epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä ja Jääkiekon Sarjaseurat ry:n hallituksen päätösten noudattamatta jättämisestä.

Mikä tahansa Jääkiekkoliiton tai sen edustajien tai otteluiden erotuomarien tai otteluvalvojien puolueettomuuden kyseenalaistava lausunto tai kurinpitäjän, kurinpitojärjestelmän tai tuomariorganisaation julkinen arvostelu aiheuttaa jatkossa toimintakiellon, jonka pituus määrätään erikseen. Tämä koskee sekä Karjalaista että Kangasalustaa.

Kiekko-Vantaalle ja Peliitoille on määrätty kummallekin kurinpitosääntöjen mukaisesti 1000 euron minimisakko.