Maajoukkuetaukoa edeltänyt Jokerit-ottelu oli lopulta se peli, jossa Lukon Juhani Jasu sai hyvästellä maalittoman putkensa.

Lauantain ottelun kolmannen erän alkupuoliskolla Jasu sai kiekon tanskalaiselta NHL-työsulkuvahvistukselta Mikkel Bödkeriltä Jokerien maalin eteen, eikä hän erehtynyt. Helpotus olikin valtaisa.

– Valehtelisin jos sanoisin, ettei maalittomuus ole painanut. Kerroin siitä viikolla Bödkerille ja hän lupasi syöttää kiekon suoraan lapaani, jos vain olemme hetkenkään samaan aikaan kentällä. Ja niin siinä sitten kävikin, Jasu virnuili seuran verkkosivuilla.

Sosiaalisen median puolella Twitterissä hauskuuttava Jasu (@juhanijasu) haki avausmaaliaan 20 ottelun ajan ennen kuin tärähti. Osuman puuttuminen onkin ollut mielesssä.

– Maalittomuus on tuskastuttanut, turha sitä on yrittää kieltää. Peleissä olen onneksi saanut pidettyä asian pois mielestä, mutta kotona se on kieltämättä vaivannut. Eikä kysymys ole ollut edes hyvien paikkojen puutteesta, niitä on ollut riittämiin, Jasu selvitti.

Lauantain ottelu kääntyi lopulta Lukolle, kun Jasun osuman pohjustaneen Bödkerin onnistuminen voittomaalikilpailussa riitti voittoon.

Lukko lähtee maajoukkuetauolle sijalta 9. Raumalaiset ovat keränneet alkukauden 21 ottelusta 28 pistettä.

Ilari Savonen (@ilarisavonen)