Yhden pelin pikakomennukselle Turkuun TUTOn maalille määrätty Simon Nielsen ei varmasti odottanut nähdynlaista kiekkosadetta.

Tanskalaisvahti joutui lopulta antautumaan neljästi, kun Sport haki tärkeän voiton turkulaisryhmän kustannuksella lukemin 4-3.

– Ei nyt mitenkään huikea ilta. Vaikea ottelu, mutta oli tärkeää saada ylipäätänsä pelejä alle, Nielsen myönsi pelin jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

Sport iski kahdessa erässä kaikki maalinsa, mikä riitti lopulta kotijoukkueen kirista huolimatta voittoon saakka. Juutti ei kauheasti jaksanut kaunistella illan saldoa.

– Kaksi ensimmäistä erää olivat heikkoja, jonka takia jouduimme päätöserään takaa-ajoasemassa. Siinä saimme vielä hyvin kiriä, mutta muuten ei jäänyt hirveästi kerrottavaa.

Vehasen varjossa

Alkukausi on ollut tanskalaiselle vaikea Lukossa. Kahdeksassa liigaottelussa pelaamaan päässyt tanskalainen myönsi tilanteen Petri Vehasen rinnalla olevan haastava.

– Onhan se aina vaikeaa, kun on kaksi hyvää torjujaa. Ei auta kuin odottaa kärsivällisesti ja käyttää omat tilaisuutensa hyväksi.

Viime keväänä jo raumalaisten ykkösenä torjunut Nielsen ei vaivu kuitenkaan epätoivoon. Nuori torjuja kertoo olevansa yhä luottavaisin mielin tulevasta.

– Koen kuitenkin menneen taas eteenpäin maalivahtina viime kaudesta, joten ei tässä liian pettynyt voi olla.

Pelejä, pelejä, pelejä

Alkukaudesta paljon luukkua avaamaan joutunut Nielsen painotti pelien merkitystä vireen säilyttämisessä. Veljensä Frans Nielsenin kanssa samassa seurassa pelaava Simon kertasi kärsivällisyyden riittävän.

– Tärkeintä on saada pelejä alle ja treenata hyvin. Toivottavasti olen jatkossa paremmin valmiina sitä kautta.

Yksi iso asia Lukossa on ollut oma maalivahtivalmentaja. Myös maajoukkueen mukana tällä kaudella toimiva Ari Moisanen saa juutin kehut.

– Meillä on hyvä valmennus, minkä opissa koen oppineeni ja kehittyneeni jo paljon torjujana, Nielsen päätti.

Ilari Isotalo, Turku