Suomen puolustuksessa Ilkka Heikkisen kanssa pakkiparin muodostava Mikko Kousa iloitsi Venäjän voittoputken katkeamista Leijonien hyvän suorituksen lisäksi.

Venäjä oli napannut voiton Suomesta neljänä edelliskertana Karjala-turnauksien puolella. Edellisen kerran Suomi oli juhlinut voittoa syksyllä 2007.

– Venäjältä näitä voittoja ei tosiaan ole hirveästi tullut, niin kyllähän sekin lämmittää, Kousa kertasi SuomiKiekko-sivustolle.

Vaikka vastustajajoukkueelta puuttui monta maan tähtihyökkääjää, ei se näkynyt Kousan mukaan ottelun tasossa.

– Peli oli juuri sellaista kuin mitä odotimme. Heillä on huikeasti yksilötaitoa ja tosi hyvä jengi nytkin mukana. Kyllä pelissä oli vauhtia ja hauska siellä oli pelata.

Kiekkoa maalille

24-vuotias puolustaja pääsi ahertamaan mukavasti myös Leijonien ylivoimalla siniviivalla. Yhteispeli pakkipari Heikkisen kanssa toimi jo lupaavasti, mutta Kousan itsensä mukaan vielä on rutkasti petrattavaa.

Sama toteamus pätee hyvin myös muuhun puolustukseen.

– Meidän pitää saada kiekkoa paremmin maalille, nyt ei oikein saatu. Sieltä maalilta suurin osa osumista kuitenkin tulee ja se on meidän tehtävä, että toimitetaan sitä kiekkoa sinne.

– Pientä terävyyttä vielä, niin saadaan tulosta aikaan, Torpedo Nizhny Novgorodissa pelaava Kousa kertasi.

Hyvää Karjala-turnauksen starttia on turha kuitenkaan liian pitkään juhlia. Katseet kääntyvät Leijonilla nopeasti perjantain Tshekki-kohtaamiseen.

– Voitto oli totta kai tärkein asia ja tästä on hyvä jatkaa. Nyt ei kuitenkaan saa jäädä miettimään liikaa. Perjantaina on uusi koitos edessä.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Turku