© Kuva: Juha Tamminen

Leijonien kapteeni Mikko Koivu: Näin kaatuu Tshekki

Keskiviikon Venäjä-kamppailun vielä katsomon puolelta seurannut Mikko Koivu ottaa paikkansa Leijonien ykkösketjun keskeltä perjantain Tshekki-ottelussa.

Turnauksen avausottelun suoritus oli Koivun mukaan erittäin positiivinen.

– Aina jos Venäjän pystyy voittamaan, niin kyllähän se antaa hyvät asetelmat lopputurnausta ajatellen. Voitto kertoi myös joukkueesta paljon. Ensimmäinen matsi on kuitenkin aina vaikea, kun on uudet joukkueet ja näin poispäin, mutta hyvä alku, Koivu kertaili torstain jääharjoituksen jälkeen.

Perjantain Tshekki-peliin Koivu saa laidoilleen Niklas Hagmanin ja Juha-Pekka Haatajan. Molemmat pelaajat Minnesota Wildin hyökkääjä tuntee hyvin entuudestaan.

– Hagmanin kanssa olemme pelanneet viimeksi Vancouverin Olympialaisissa. Hän on pelillisesti tuttu ja Haatajaa vastaan olen pelannut Suomessa ja junnutasolla. Nyt ensimmäistä kertaa ketjuna, niin totta kai se on uutta.

– Pyritään auttamaan toisia ja nyt on hyvä harjoitus alla. Eiköhän se siitä, kun kärsivällisesti mennään eteenpäin.

Perjantain vastustajan Tshekin riveissä on Koivulle tuttuja pelaajia. TPS:ssä muutaman pelin syksyn aikana pelaamaan ehtinyt 29-vuotias sentteri tietääkin joukkueen vaarallisuuden.

– He pelaavat aina omalla systeemillä ja ovat vähän sellainen momentum-joukkue. Kun he saavat sen kiekollisen pelin päälle, niin he ovat todella vaarallinen joukkue.

– Jos me saadaan yhtä tiivis paketti kasaan kuin Venäjä-pelissä, niin meillä on kaikki saumat voittoon taas. Uskon, että tulee hyvä ja viihdyttävä kiekkoilta, Koivu pohti Tshekki-ottelua ja sen voiton reseptiä.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Turku