Täksi kaudeksi Ruotsin Växjöstä Sveitsin Luganoon siirtynyt Ilkka Heikkinen on aloittanut syksynsä mukavissa merkeissä.

Alkukaudesta 22 ottelussa tehot 8+9 iskenyt Lukko-kasvatti olikin SuomiKiekko-sivuston haastattelussa tyytyväinen omaan alkukauteensa. Uusi pelipaikka sai puolustajalta isot kehut.

– Lugano on paikkana ihan uskomaton paikka pelata. Kaikki kaverit sitä kehuivat, eikä turhaan. Kaikki ne palmut, aurinko paistaa ja Milanoon se tunti. Aivan vimpan päälle, Heikkinen hehkutti.

Uusi liiga saa raumalaisen pyyteettömät kehut. Varsinkin NLA:n vauhdikkuus on upponut Leijonien mukana Karjala-turnauksessa pelanneelle Heikkiselle.

– Positiivisesti on kyllä yllättänyt Sveitsin liigan taso. Koko ajan on kova vauhti ja tempo pelissä.

Suoraviivaisempaa, suoraviivaisempaa

Sveitsin liigassa pelataan äärimmäisen vauhdikasta peliä. Heikkinen kertoo sen tuoneen hyökkäävälle puolustajalle omat haasteensa.

– Varsinkin suunnanmuutospelaaminen on todella tasokasta. Jos hyökkäyspäässä vetäessä et heti lähde nopeasti myös omaan päähän, siellä polkee kaveri jo melko varmasti läpi. Eli hereillä pitää olla kokoajan.

Alkukaudesta nopea pelaaminen toikin omat haasteensa. Heikkinen myöntää, ettei kiekkoa voi pitää yhtä paljon kuin esimerkiksi edelliskaudella Elitserienissä.

– Viisi ensimmäistä peliä oli vielä aika hakemista. Oli tottunut pitämään kiekkoa aika paljon ja koutsi käski koko ajan mennä nopeammin ylöspäin.

– Meillä on kanadalainen valmentaja, niin pelityylikin on aika pohjoisamerikkalainen. Vähän piti muokata pelityyliä, ei voinut kaartaa enää takaisin. Siitä kun tuli sanomista, Heikkinen lisäsi.

NHL-nimet nostavat tasoa

Tällä kaudella Sveitsin liigan taso on ollut poikkeuksellisen korkea. NHL:n työsulkupakolaiset ovat nostaneet entisestään sarjan vauhtia.

– Nyt kun on Nashit, Thortonit ja kumppanit samassa sarjassa, niin taso on kyllä äärimmäisen kova, Heikkinen avasi.

Ulkomaalaisilla onkin Luganon aluella äärimmäisen kovat paineet. Alue onkin tunnettu äärimmäisen fanaattisesta kiekkoyleisöstä.

– Sanotaan, ettei Sveitsissä voi ainakaan kovin montaa huonoa peliä pelata. Meilläkin on kuusi ulkomaalaista, joten siellä on kaksi kaveria koko ajan odottamassa vuoroaan.

– Täällä fanit eivät hirveän suopeasti katsele, jos pisteitä ei tule. Ulkomaalaisilla odotukset ovat kovemmat, ehkä kovemmat jopa kuin Venäjällä, Heikkinen pohti.

Ilari Isotalo