Keskiviikkoiltana nähtiin hyvätempoinen kamppailu, kun Leijonat nappasi turnauksen avauksessa voiton Venäjästä.

Maalin takaa-ajoasemasta noussut suomalaisryhmä oli läpi kamppailun selvästi aktiivisempi ja hallitsi illan peliä selkeästi.

Ottelun jälkeen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen hehkuikin tyytyväisyyttä. Erityisesti joukkueen kypsyys oli käskijän mieleen.

– Ehdottomasti. On opittu pelaamaan tappioasemassa ja tänään se auttoi. Jaksettiin olla kärsivällisiä ja rytmittää peliä oman pelitavan kautta. Kunhan paikkoja tulee, kyllä se jossain vaiheessa uppoaa, Jalonen riemuitsi SuomiKiekko-sivustolle.

Kaikkiaan ottelu jätti positiivisia signaaleja kotijoukkueen pelaamisesta. Parannettavaakin jäi toki.

– Toki olisi voitu tehdä myös se yksi maali lisää jo varsinaisella peliajalla, mutta nyt jäi tekemättä. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen tähän voittoon.

Tulokkaiden rohkeus ilahdutti

Leijonaryhmässä nähtiin monta pirteää esitystä ja varsinkin SM-liigasta tulleet pelaajat väläyttelivät rohkeudellaan. Ensimmäistä maaotteluaan aikuisissa pelannut Teemu Ramstedt sai päävalmentajan kehut.

– ”Ramu” oli hyvä tänään. Pelasi rohkeasti kiekon kanssa ja uskalsi yrittää niiden omien vahvuuksien kautta.

Rohkeus ja kiekollinen uskallus olivatkin sanoja, jotka nousivat pelin jälkeen monen suusta esille.

– Pelattiin tänään hyvää ja rohkeaa jääkiekkoa. Pystyttiin pelaamaan tiiviisti läpi ottelun. Oli kyllä hieno katsoa aitiosta poikien peliä, Jalonen kiteytti.

Ilari Isotalo, Turku