Amur Habarovskissa on tapahtunut suoranainen myllerrys, kun seuran päävalmentaja Hannu Jortikka on laittanut joukkuettaan uuteen uskoon (lue tästä).

Amur on voittanut kaksi viimeistä matsiaan – viimeksi torstaina Jortsun ryhmä kaatoi Sibirin maalein 3-1. Suomalaiskäskijä uskoo parempaan huomiseen.

– Liian aikaista sanoa olenko vielä tyytyväinen uusiin pelaajiin ja joukkueeseen. Kesällä meiltä lähti 10 miestä, ja joukossa oli tämän joukkueen avainpelaajia. Katsokaa: Plotnikov pelaa nyt Venäjän maajoukkueessa. Vrana Mäenpää, Ignatushkin – he pelasivat erittäin tärkeää roolia joukkueessamme, Jortikka sanoi Sibir-pelin jälkeisessä pressitilaisuudessa.

– Tällä hetkellä meillä on paljon uusia pelaajia – minä tarvitsen aikaa, jotta voin arvioida heitä. Sen verran voin sanoa, että me emme elä vain tätä päivää, vaan ajattelemme myös tulevaisuutta.

– Katson positiivisesti tulevaisuuteen. Ak Barsin Janne Lahti liittyy joukkueeseen perjantaina. Valmensin kaksi vuotta häntä SM-liigassa ja lupaan, että tämä kaveri auttaa joukkuettamme. Tietenkin hän tarvitsee pari viikkoa sopeutumiseen, mutta hän on loistava urheilija, hyvä ihminen ja kaikin puolin ”oikea” pelaaja meille.