Erikoishaastattelussa Luulajan uusi suomalaistähti, jolta ei menestymisen nälkää puutu

© Kuva: Juha Tamminen

Kim Hirschovits on pelaaja, joka on ollut uransa aikana otsikoissa mitä erilaisimmista syistä. Viime kausi alkoi pettymyksellä HIFK:ssa, mutta jatkui Venäjällä. Tällä kaudella keskushyökkääjänä viihtyvä Hirschovits vaihtoi Suomen itänaapurin länsinaapuriin.

Miten kautesi on lähtenyt sujumaan Elitserienissä?

Hyvin menee. Nautin lätkästä tällä hetkellä todella paljon ja joukkueemme pelaa todella kivaa kiekkoa. Joukkueessa on päällä hyvä meininki ja harjoituksissa pidetään yllä kovaa vaatimustasoa.

Edustamasi joukkue Luulaja on sarjan kärkikastissa ja sinäkin olet naputtanut pisteitä ihan mukavasti, oletko tyytyväinen?

En ajattele enää pisteitä samalla lailla kuin joskus nuorempana. Haluan auttaa joukkuetta menestymään ja olen aina pitänyt itseäni monipuolisempana pelaajana kuin minun on sanottu olevan. Meillä on neljä hyvää kentällistä ja kun kaikki paiskivat yhteisen tavoitteen eteen hommia, voi ratkaisijoita löytyä mistä kentästä tahansa.

Mikä sitten on teidän tavoitteenne?

Ei tässä vaiheessa kautta kannata mestaruudesta puhua, vaan pitää keskittyä jokaiseen otteluun kerrallaan. Jokaista peliä lähdemme voittamaan, mutta tyhmäähän se olisi pelata, jos emme mestaruutta tavoittelisi. Tässä vaiheessa se vain ei ole päällimmäisenä mielessä.

Millaista oli liittyä ruotsalaisjoukkueeseen, jossa pelaa neljä muuta suomalaista?

Kyllähän se helpotti asioita todella paljon ainakin alussa, kun piti sopeutua joukkueeseen. Jengissä on myös todella paljon hyviä ruotsalaisia ja haluan oppia puhumaan ruotsia sujuvasti.

Viime kautesi alkoi kasvattajaseurassasi HIFK:ssa, mutta päättyi Venäjän KHL:ssä. Miten summaisit viime kauden?

Alkukausi oli todella vaikea, koska kesä meni leikkauksesta toipuessa. Aloitin kauden hieman keskenkuntoisena ja välillä meni hyvin ja välillä taas huonosti. Peliaika oli kuitenkin koko ajan hyvin vähäistä, enkä saanut esimerkiksi ylivoima-aikaa laisinkaan. Tammikuussa minulle tarjottiin mahdollisuus lähteä kokeilemaan Venäjälle ja päätin tarttua tilaisuuteen. Eipä tarvinnut katua sitä päätöstä, sillä pääsin näyttämään kykyni pelata kovassa kansainvälisessä sarjassa.

Millaiset fiilikset jäivät vierailustasi Venäjällä?

Kaiken kaikkiaan positiivinen kuva koko touhusta jäi. Yksi syy siihen oli varmasti se, että Torpedossa päävalmentaja Kari Jalonen veteli naruista. Paluu sinne ei ole suinkaan mahdottomuus. Tällä hetkellähän siellä pelataan maailman parasta lätkää, kun NHL on työsulussa. Nyt kuitenkin keskityn laittamaan oman pelini siihen kuntoon, millä pystyn parhaimmillani pelaamaan.

Mikä sai sinut päätymään Ruotsin Elitserieniin?

Vaihtoehtoja oli paljon, mutta Luulaja tarjosi urheilullisesti parhaimman. Täällä on laadukas valmennus, hyvät pelaajat ja seura, joka on tottunut menestymään. Ajattelin asiaa puhtaasti urheilullisesti.

Onko mahdoton ajatus, että sinut nähtäisiin vielä kerran HIFK:ssa?

Se on tavoitteeni, että pääsisin vielä ainakin yhden kauden IFK:ssa pelaamaan ja voittamaan siellä Suomen mestaruuden.