HIFK:n alkukauden yksi varmimpia suorittajia löytyy joukkueen alakerrasta.

Dallas Starsia edustanut Stephane Robidas on ollut helsinkiläisjoukkueen tukipilareita alkukaudesta. Puolustaja kertoi SuomiKiekko-sivuston haastattelussa viihtyneenkin uudessa liigassa.

– Kovatasoinen liiga kaikin puolin. Olen tykännyt erityisesti sarjan fyysisyydestä – se on lähes samalla tasolla kuin Pohjois-Amerikassa, vaikka kaukalot ovatkin isompia, Robidas maiskutteli.

Oma peliään Starsin varakapteenina toiminut puolustaja arvioi vielä varsin vaatimattomasti.

– En ole vielä kovin tyytyväinen omaan peliini. Haluan parantaa vielä tekemisen tasoani ja saada tasaisuutta enemmän.

Pelaa Tappara-HIFK Betssonille 50 euron riskitön veto kertoimilla: 1,84 – 4,35 -3,30
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!

Kiekko vallan välineenä tuonut haasteita

NHL:ssä 799 runkosarjaottelua vääntämään ehtinyt Robidas kertoo sopeutumisen suomalaiseen kiekkotyyliin tuoneen haasteita. Erityisesti kiekkokontrolli on vaatinut sopeutumista.

– Sitä täällä on yritetty painottaa ja sitä itsekin yritän oppia kokoajan enemmän ja enemmän. Pohjois-Amerikassa koko pelimmehän perustuu ”chase and dump” -tyyliseen peliin, mikä ei toimi täällä.

– Täällä kiekkoa halutaan pitää paljon enemmän. Se on vallan väline, ja sen avulla rytmitetään peliä täällä monipuolisemmin, kokenut pakki pohti.

Myös eurooppalaiset säännöt tuovat pienen lisämausteensa esimerkiksi pelin avaamiseen.

– Olen tottunut myös siihen, että heitän kiekon päähän, jos tiedän, että oma pelaaja ehtii ensimmäisenä. Täällä siitä vihelletään heti pitkä. Pieniä asioita, jotka pitää ottaa omassa pelissä huomioon.

Henkselit eivät pauku

HIFK:n alkukausi on ollut kaikilla mittapuilla vaikea. Pisteitä ei ole tullut odotetusti ja joukkueen pelitapa on hakenut parastaan. Robidas näki joukkueena tekemisessä kuitenkin viitteitä paremmasta.

– Tuntuu, että joukkueemme paransi peliä hiljalleen ennen maajoukkuetaukoa. Pitkä tauko kuitenkin ehkä vähän sotki pelaamistamme. Nyt meidän pitää löytää se sama rytmi uudelleen.

Oma rooli on kasvanut kuin varkain joukkueen alakerrassa. Vaatimaton puolustaja ei halua tehdä kuitenkaan itsestään liian isoa numeroa.

– En halua kuitenkaan paukutella henkseleitä ja sanoa korjaavani kaiken. Olen rauhallinen tyyppi, enkä halua pilata joukkuehenkeä. Haluan auttaa joukkuetta pienillä asioilla ja hoitaa ruutuni kunnialla.

Ilari Isotalo, Helsinki

Pelaa Tappara-HIFK Betssonille 50 euron riskitön veto kertoimilla: 1,84 – 4,35 -3,30
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!