Alkukaudesta loukkaantumisten kanssa paininut Patrik Moisio pukee pelipaidan ensimmäistä kertaa tällä kaudella aikuisten sarjassa perjantaina, kun laituri heittää jälleen TUTOn uniformun ylleen.

Loukkaantumiset rikkoivat pahasti hyökkääjän alkukautta. Moisio kertoi SuomiKiekko-sivustolle olevansa tyytyväinen palattuaan tuttuun paikkaan.

– On ollut aika vaikeaa, kun oli viiden viikon loukkaantuminen alla. Siinä mielessä kiva palata ympäristöön, missä oma tyyli tunnetaan. Tietävät ainakin mitä saavat, Moisio maiskutteli.

Alkukausi onkin ollut valtava pettymys kovan treenikesän vetäneelle Moisiolle. Loukkaantumiset vesittivät kokonaan näyttöpaikan syksyn peleissä.

– Kovat oli odotukset, mutta vielä ei ole tullut oikein kunnolla mahdollisuutta. Tuli loukkaantuminen, minkä jälkeen ei päässyt oikein kunnolla näyttämään. Täältä haetaan nyt vauhtia ja toivottavasti palataan parempana takaisin.

Vihdoin myös kunnon pelejä

Loukkaantumisista kärsinyt Moisio laitettiin Porissa tahkoamaan A-junioripelejä. Se ei kerää hirveästi kehuja voimahyökkääjältä.

– On se nyt vähän vaikea mennä sinne pelaamaan 22 minuutiksi. Ei ole hirveästi motivaatiota ajella jotain munakarvatonta häkkipäätä maalin taakse.

Pelikunto ei tästä johtuen olekaan turkulaisella vielä parhaalla mahdollisella tasolla.

– Ei se ihan kunnossa ole. Olin viime kaudella kahdeksan kuukautta pois. Sitten pitäisi mennä A-junioreihin ja kolata 15-vuotiaita häkkipäitä. Joten ei oikein sytytä.

Ensimmäinen tavoite on päästä takaisin kuntoon. Sen jälkeen itsevarman hyökkääjän mukaan myös liigapaikka on realismia.

– Nyt hiljalleen taas kuntoon. Pari peliä menee taas totutellessa kun viisi viikkoa joutui olemaan sivussa. Pitää pelata pari viikkoa niin hyvin, että jos Ässät ei ota, niin joku muu ottaa.

Muilla hauskaa paitsi vastustajalla

Viime kaudella Kupittaalla jo hurmaamaan ehtinyt Moisio lupaa samaa tuttua räiskyvää pelityyliä kuin viimeksi.

– Fyysistä ja taistelevaa kahdensuunnan jääkiekkoa. Sitä perusosaamisesta. Sellaista ykköskarvaajan hommaa. Kovaa painetta pakeille, kiekko maalille ja oma pää puhtaana, Moisio kertaa.

Viime kaudella hyökkääjä ehti lanseerata jo lausahduksen, jonka mukaan Kupittaalla kaikilla muilla on hauskaa paitsi vastustajalla. Onko tämä teemana myös nyt?

– Kyllähän sen voisi tähän vetäistä. Pyritään siihen, Moisio päättää.

Ilari Isotalo, Turku