Pikkuleijonat koki turnauksen avaustappionsa perjantaina, kun Tshekki nujersi joukkueen moninaisten vaiheiden jälkeen 3-1.

Nuorten Leijonien pakisto oli varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä välillä pahasti tuuliajoilla. Puolustuksesta vastaava valmentaja Petri Karjalainen harmittelikin ottelun jälkeen alakerran tekemistä.

– Kun päästät itsesi kansainvälisessä pelissä 0-2-tilanteeseen, niin onhan siitä haastava nousta, Peliitat-valmentaja pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Tshekki sai otteluun vahvan alun. Erityisesti joukkueen ykkösketju pystyi kääntämään peliä todella vaarallisen oloisesti vastaiskuista. Se ei yllättänyt kuitenkaan Karjalaisen mukaan joukkuetta.

– Ei se yllättänyt. Lähinnä omassa tekemisessä tehtiin virheitä, jonka kautta annettiin heille mahdollisuuksia käyttää niitä heidän omia aseitaan. Menetettiin kiekkoja keskialueella ja muuta.

Herätys otteluun

Leijonat sai toiseen erään tärkeän alun, kun Teuvo Teräväinen toi suomalaiset kavennuksellaan takaisin peliin mukaan. Se herättikin joukkueen mukaan otteluun.

– Sitä kautta myös muita paikkoja ja painetta aikaiseksi. Yhden maalin peli tästäkin tuli, mikä ratkesi lopulta tehokkuuteen paikoissa.

– Varsinkin päätöserässä oli taas ylivoimaa tarjolla. Eli kyllä paikkoja oli taas tarjolla, Karjalainen pyöritteli.

Katseet jo tulevaan

Ottelu oli kuitenkin monessa mielin nousujohteinen. Vaikean alun jälkeen suomalaisryhmä sai päätöserään vielä kohtuullisen kirin. Myös Karjalainen näki otteissa ison muutoksen.

– Kyllähän se parani. Luotiin kuitenkin koko ajan paikkoja. Eli kyllä me maalintekopelissä Tshekille hävittiin. Ei tässä mihinkään synkkyyteen vaivuta, tämä peli ei vaikuta enää kahden päivän päähän millään tavalla.

Leijonat kohtaa seuraavaksi Sveitsin. Vaikka valmistautuminen on jo sunnuntaissa, ei Karjalainen vielä halunnut avata sen ottelun haasteita.

– Nyt pitää keskittyä taas siihen omaan tekemiseen. Kun saadaan oma pelaaminen kuntoon, sillä kaatuu kyllä joukkue kuin joukkue.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo)